A Solana újabb rekordot döntött

Januárban már több mint 300 milliárd dollárnyi stablecoin-transzfer volt a Solana hálózaton. Ez lekörözi a decemberi mennyiséget.

A Solana blokkláncon a stabilcoin (stablecoins) átviteli mennyisége folyamatosan nőtt, és januárban új rekordot döntött. Az Artemis blokklánc-elemző platform szerint a SOL stabilcoin-átviteli volumene januárban már meghaladta a 300 milliárd dollárt. Ez a mennyiség már most lekörözte a 2023. decemberi Solana stablecoin-átutalások 297 milliárd dolláros volumenét – írja a cointelegraph.com.

Rohamléptékben növekszik

Ráadásul a januári eddigi 303 milliárd dollár 2520%-kal több, mint a 2023. januári 11,56 milliárd dolláros stabilcoin átutalás. A Solana stablecoin piaci részesedése jelenleg közel 32%, ami hatalmas növekedés az egy évvel ezelőtti 1,2%-os részesedéshez képest. A SOL stabilcoin-aktivitása 2023 októberében kezdett élénkülni, és azóta folyamatosan, 650%-kal nőtt. Ennek is köszönhető, hogy sokan bíznak egy spot SOL ETF bevezetésében.

Kicsivel maradt le az első helyről

Az Ethereum a piacvezető a stabilcoin-átutalások terén. Ebben a hónapban eddig 317 milliárd dollár ment keresztül a hálózaton, ami több mint 33%-os piaci részesedést jelent. A Solana azonban gyorsan zárkózik. A harmadik helyen a Tron áll. Ezen a hálózaton ebben a hónapban eddig 240 milliárd dollárnyi stablecoin ment át.

Az elmúlt év során az összes blokkláncon együttesen több mint 1,18 billió dollár stabilcoint utaltak át.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.