A TON ára megugrott a Telegram bejelentése után

A TON ára közel 40%-ot emelkedett, miután a Telegram bejelentette, megosztja hirdetési bevételeit a Ton blokkláncon keresztül.

A csatornatulajdonosok a hirdetési bevételek 50%-át kapják, a kifizetéseket a TON blokkláncon kell elszámolni – mondta Pavel Durov.

Az adatvédelemre fókuszáló üzenetküldő óriás, a Telegram márciustól kezdi megosztani a hirdetési bevételeket a csatornatulajdonosokkal – közölte a cég alapítója szerdán a hivatalos csatornáján – írja a coindesk.com.

A hálózat natív TON tokenje közel 40%-kal 2,92 dollár fölé emelkedett a bejelentést követően. Viszonyításképpen ebben az időben a szélesebb CoinDesk 20 index ( CD20 ) 2,5%-ot ugrott.

„A Telegram csatornái havonta 1 billió megtekintést generálnak. Jelenleg ezeknek a megtekintéseknek csak 10%-a válik bevételre a Telegram Ads segítségével – egy olyan promóciós eszközzel, amelyet az adatvédelem szem előtt tartásával terveztek” – írta Durov csatornáján.

„Márciusban a Telegram Ad Platform hivatalosan is megnyílik minden hirdető számára közel száz új országban. Ezekben az országokban a csatornatulajdonosok kezdik megkapni a Telegram által a csatornáikon megjelenő hirdetésekből származó bevételek 50%-át.”

Hivatalosan még nem erősítették meg

A Telegram nem válaszolt a CoinDesk kérdésére a hivatalos médiacsatornáján. A Telegram korábban azt közölte, hogy tervei között szerepel a bevétel megosztása bizonyos csatornatulajdonosokkal – olvasható a honlapján.

Minden fizetés és kifizetés a TON blokkláncon történik, amely hálózatot ugyanaz a cég hozta létre, mint a Telegramot. A vállalat jelentése szerint 2023 júliusában havi 800 millió felhasználója volt.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.