A VeChain együttműködik az UFC-vel

A VeChain az UFC-vel együttműködve tokenizált kesztyűket jelentett be.

Az új kesztyűk NFC-chipeket tartalmaznak majd, amelyek nyomon követik a harci adatokat, és blokkláncon bizonyítják, hogy valódiak. A VeChain április 12-i blogbejegyzése szerint az UFC-harcosok által viselt kesztyűket hamarosan tokenizálják, és személyazonosságukat nyomon követik a VeChainThor hálózaton. A kesztyűkben VeChain közeli hatótávolságú kommunikációs (NFC) chipek lesznek, amelyek rögzítik a harci adatokat, bizonyítva az egyes párok hitelességét – áll a bejegyzésben. A küzdelem után a sportolók „adományozzák és elajándékozzák” kesztyűjüket, gyűjtői tárgyakká alakítva őket. A páron belüli chipek segítségével a vásárló a VeChainThor hálózati intelligens szerződésen keresztül ellenőrizheti a tárgy eredetiségét – írja a cointelegraph.com.

Bejegyzésében a VeChain azt állította, hogy a rendszer segít megelőzni a másodlagos piacon előforduló csalásokat, amelyek gyakori problémát jelentenek azon vásárlók számára, akik egy bizonyos harc során viselt kesztyűt szeretnék birtokolni. Az új tételek a VeChain ToolChain rendszerének aspektusait használják, egy ellátási lánc menedzsment rendszert, amelyet egyes vállalatok a tételek nyomon követésére és annak biztosítására használnak, hogy eljussanak a kívánt címzetthez.

A VeChain bejelentette, hogy 12 exkluzív kesztyűből álló kezdeti készletet kapnak az „A-listás” hírességek, köztük Joe Rogan.

Nem mindenki örül ennek

A VeChain Reddit fórumán a VeChainThor (VTHO) token birtokosai vegyes reakciókkal reagáltak a hírre. Néhányan izgatottak voltak a hálózat új használati lehetősége miatt. De nem mindenkit nyűgözött le. Egyes felhasználók úgy gondolták, hogy az új kesztyűk nem égetnek elég VTHO-t a tranzakciós díjakból ahhoz, hogy érezhető hatást gyakoroljanak az árra.

A Coinmarketcap adatai szerint a VeThor piaci kapitalizációja meghaladta a 283 millió dollárt április 12-én, így a világ 300 legjobb kriptovalutája közé tartozik. 2022 májusában a hálózat alapítványának pénztárában  1,2 milliárd dollár volt. Ugyanezen év júniusában a VeChain Alapítvány megkezdte kapcsolatát az UFC-vel, és 100 millió dolláros szponzori szerződést kötött.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.