Altcoinok mélypontja: lehetséges a júniusi fordulópont?

Az altcoinok június elejére érhetik el lokális mélypontjukat, amit a bitcoin áttörése előzhet meg, ezzel új bikaciklust indítva a kriptopénzek világában.

A következő bikafutama az altcoinoknak csak akkor kezdődhet meg, ha a bitcoin képes kitörni jelenlegi árfolyam-tartományából, állítja Nansen vezető kutatóelemzője. Az előrejelzések és a piaci adatok elemzése alapján a következő hónapokban várhatóan újabb befektetési hullám indulhat el -írja a Cointelegraph.

A bitcoin hatása az altcoinokra

A bitcoin árfolyamának alakulása közvetlen befolyással van az altcoinok piaci teljesítményére. A BTC dominanciája a kriptopiaci hangulat fő meghatározója, amelynek kitörése szükséges az altcoinok árfolyamának emelkedéséhez. Az altcoinok gyakran úgynevezett „high beta” kriptovaluták, amelyek jelentősen reagálnak a piaci hangulat változásaira. A „halving” események, amelyek a bitcoin bányászati jutalmának felezését jelentik, gyakran hoznak magukkal nagy áringadozásokat, amelyek az altcoin piacokat is érintik.

Elemzők jóslatai

Szakértők szerint az altcoinok árai a közelgő hónapokban érhetik el a mélypontot. Ez a trend a múltbeli piaci minták alapján jósolható meg. A helyi mélypont elérése után várhatóan új befektetési hullám indulhat, amely pozitív irányba mozdíthatja el az árfolyamokat. A különböző altcoinok „white paper”-jei, amely egy projekt technikai és üzleti tervét írja le részletesen, fontos eszköz a befektetők számára az értékelésben.

altcoinok a BTC fogságában

A piaci sentiment és a lövetkező lépések

Jelenleg a piaci hangulat visszafogott, részben az amerikai és hongkongi Bitcoin ETF-ek új likviditásának hiánya miatt. Az elemzők úgy vélik, hogy a bitcoin árfolyamának kitörése lenne a következő lépés a piaci ciklusban. Ez a kitörés újra lendületet adhat az altcoinoknak, és elindíthatja a következő bikaciklust.

A piaci jövőkép és lehetőségek

A piaci mélypont elérése nem feltétlenül jelent azonnali bikaciklust az altcoinok számára. Az igazi fordulat elérése érdekében további alapvető változások szükségesek, mint például a kiskereskedelmi és intézményi befektetések növekedése, valamint a kriptovalutákra vonatkozó kedvező szabályozási fejlemények. Ezek a tényezők összességében határozhatják meg a kriptopiac következő nagy mozgását.

Te várod már az altcoinok bikapiacát? Elmondhatod Discord szerverünkön.