Az altcoinok továbbra is küzdenek

Bár a bitcoin és az ether közel áll az éves csúcsához, az altcoinok befektetői továbbra is küzdenek a jelentős piaci korrekció és a friss tőkebeáramlás hiánya miatt.

Piaci nyomás és ellátási többlet

Az altcoinok piacát súlyosan érinti a kínálat folyamatos bővülése, melyet a tokenek feloldásai és a vállalati alapok nyomása okoz. Ezek az alapok, amelyek korábban jelentős összegeket fektettek be, most nyereségrealizálásra kényszerülnek, ami tovább növeli az eladási nyomást. A legnagyobb altcoinok, mint a solana (SOL) és az avalanche (AVAX), 40-50%-os esést szenvedtek el március óta, míg az újabb kihívók, mint az aptos (APT) és a sui (SUI), akár 60-70%-ot is vesztettek értékükből – írja a coindesk.com.

Tőkebeáramlások hiánya

A friss tőkebeáramlások hiánya tovább rontja az altcoinok helyzetét. A stabilcoinok, mint a leggyakrabban használt kriptovaluták kereskedési közvetítői, piaci kapitalizációja stagnál, ami arra utal, hogy kevesebb a „száraz puskapor” a tőzsdéken a kereskedők és befektetők számára. Ez különösen kedvezőtlen a nagyobb feloldások előtt álló tokenek és az új token kibocsátások, valamint airdrop programok számára.

Szezonális trendek és piaci hangulat

Az altcoinokra jellemző szezonális trendek további nyomást gyakorolnak a piacra, különösen június hónapban, amely hagyományosan gyenge teljesítményt mutat az altcoinok számára. Az elmúlt hat év minden júniusában csökkent a kriptovaluták piaci kapitalizációja, kivéve a BTC-t és az ETH-t. Ez a hónap sem kivétel, a piaci kapitalizáció eddig 11%-kal csökkent.

A következőlépések és kilátások

A piaci elemzők szerint fontos lenne a friss tőkebeáramlások újraindítása és a kínálati nyomás csökkentése az altcoinok stabilitásának helyreállítása érdekében. Az új fejlesztések, mint a blockchain híd vagy a különböző réteg-2 hálózatok, továbbra is jelentős kihívásokkal néznek szembe a nagy mennyiségű tokenek kiosztása miatt a következő években.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: