Az altszezon kezdetének a jele lehet a mémtoken rally

Az év első két hónapjában a bitcoin jelentős mennyiségben emelkedett, de az elmúlt napokban a mémtokenek is megindultak a hold felé.

A K33 Research szerint a mémtokenek, például a DOGE, a SHIB, a BONK, a PEPE és a dogwifhat (WIF) e heti „iszonyatos” növekedése az altszezon korai jele lehet. A Swissblock szerint a 3.500 dollár feletti ethereum ér lesz a az igazi jelen annak, hogy az altcoinok jobban teljesítenek, mint a bitcoin – írja a coindesk.com. 

A felállás hasonló a 2020 végén történtekhez

Elemzők szerint a bitcoin (BTC), a legnagyobb és legrégebbi kriptovaluta vezeti az utóbbi időben a digitális eszközök rallyját. Ennek ellenére vannak korai jelek az úgynevezett altszezon közeledtére.

A BTC már közel jár a 2021-ben elért csúcsához, ezen a héten elérte a 64.000 dollárt, a spot bitcoin ETF-ekbe történő erőteljes beáramlás mellett. Az év eleje óta 48%-ot erősödött, míg a széles piacú CoinDesk 20 Index ( CD20 ) 33%-ot emelkedett ugyanebben az időszakban.

Ez azonban hamarosan megváltozhat – mondták a K33 Research elemzői egy pénteki piaci jelentésben.

„A tapasztalatokból ítélve az altcoinok kezdenek majd egyre jobban teljesíteni” – írta K33. A jelentés megjegyezte, hogy a bitcoin piaci kapitalizációja megduplázódott a BTC és az éter (ETH) kivételével az összes kriptovaluta összértékéhez képest a 2022. novemberi piaci mélypont óta. Az elemzők szerint a felállás hasonló a 2020 végén történtekhez, mielőtt az altcoinok elkezdték utolérni a BTC futamát.

Az e heti „iszonyatos” mémérme-rally a közelgő altcoin szezon „lehetséges korai jele” lehet – tették hozzá.

A népszerű kutyatémájú tokenek, a dogecoin (DOGE) és a shiba inu (SHIB) 40–50%-os növekedést könyveltek el ezen a héten. Az újabb belépők, például a pepe coin (PEPE) bonk (BONK) és a dogwifhat (WIF) ára megduplázódott.

Az ETF-ek átírták a korábbi játékszabályokat

A jelentés azonban rámutatott, hogy az altszezon időzítése „kockázatos sport”, mivel a bitcoin ETF-ek megváltoztatták a kriptobefektetési környezetet. Nincs garancia arra, hogy a bitcoinba áramló pénz végül kisebb eszközökbe csordogál. „Van elég kockázati étvágy ahhoz, hogy néhány kiválasztott altot nagy sorozatokra küldjünk, de még nem látjuk, hogy a kiskereskedelem új hulláma belépjen az altcoin arénába, hogy megteremtse az összes hajót felemelő árapályt” – mondta K33.

Érdemes figyelni az ethereum árát

A Swissblock elemzői egy pénteki piaci frissítésben azt mondták, hogy „a jelek egy küszöbön álló altszezon kezdetére utalnak”. Beszámolójuk szerint az altcoinok bitcoinnal szembeni medián hozama eléri a mélypontot, és hamarosan megfordulhat, megemelve az altcoin árakat a BTC-hez képest.

A Swissblock szerint az lesz az altcoin szezon kezdetének kulcsfontosságú megerősítése, amikor az ethereum átlép a 3.500 dolláros küszöböt.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: