Árfolyamok, chartok, elemzés: BTC, ETH, BNB, SOL, ADA, DOGE

Átnéztük, hogyan alakultak a fontosabb kriptok február második hetében, és összegyűjtöttünk néhány lényeges információt.

Február második hetében kedvezően alakultak az árfolyamok. Ez több tényezőnek is köszönhető. A héten kedvezőtlen gazdasági adatok láttak napvilágot, ami a kockázatosabb termékek felé terelte a befektetőket. Megnövekedett a beáramlás a spot Bitcoin ETF-ekbe, ami magával hozta, hogy javult a piac megítélése. Közeledik a BTC felezés is, ami kezdi beindítani a FOMO-t.

A cointelegraph.com beszámolója szerint spot Bitcoin ETF-ek február 8-án tapasztalták a harmadik legnagyobb beáramlásukat, összesen 403 millió dollárt. Ezzel a január 11-i indulás óta az ETF-ek teljes beáramlása több mint 2,1 milliárd dollárra nőtt. A BlackRock és a Fidelity azonnali Bitcoin ETF-jei mindegyike több mint 3 milliárd dollárnyi kezelt vagyont halmozott fel. A bullish mozgás nem korlátozódik egyedül a bitcoinra, mivel bizonyos altcoinok is elkezdtek felfelé haladni, áttörve néhány fontosabb ellenállást.

Bitcoin

Február 7-én a medvéknek ismételten nem sikerült a 20 napos exponenciális mozgóátlag (43 352 dollár) alá süllyeszteni az árfolyamot. A vevők megerősítették jelenlétüket azzal, hogy az árat a 44.700 dolláros ellenállás fölé tolták február 8-án. Ez megtisztítja az utat a potenciális emelkedés előtt a pszichológiailag fontos 50.000 dolláros szintig, ahol a medvék várhatóan erős védekezést fognak felmutatni.

árfolyam
BTC/USDT

Ha azonban a vásárlók nem zárnak be sok pozíciót 50.000 dollár környékén,akkor a rally 52 000 dollár felé mehet. Ha a medvék visszanyerik az irányítást, akkor az árfolyam 41.884 dollár alá süllyedhet. A BTC/USDT pár ezután 37.980 dollárra zuhanhat.

Ethereum

Az ETH február 7-én megtörte a 2.400 dolláros ellenállást és végül felette zárt az árfolyam, ami így egy bullish növekvő háromszög mintát fejezett be.

A medvék február 8-án megpróbálták visszahúzni az árat a kitörési szint alá, de a bikák ksikeresen ellenálltak. A bullish mozgás célára 2.632 dollár. Ha az árfolyam 2.632 dollárról csökken, de a 20 napos EMA-nál támogatást talál (2.358 dollár), az pozitív hangulatot jelez. Ez növeli a 2.717 dollár feletti szint kilátásait.

árfolyam
ETH/USDT

A medvéknek vissza kell húzniuk az árat a mozgóátlag alá, hogy csapdába ejtsék az agresszív bikákat. Ez rengeteg long likvidálását eredményezheti, és az ETH/USDT pár 2.100 dollárra eshet.

BNB

A BNB február 7-én visszapattant az 50 napos SMA-ról (305 dollár), február 8-án pedig a csökkenő trendvonal fölé ment, érvénytelenítve a bearish csökkenő háromszög mintát.

árfolyam
BNB/USDT

A bearish minta kudarca egy bullish jel, mivel a pálya szélén várakozó vásárlók belépnek. A vevők 320 dollár fölé rúgták az árat, megnyitva a kapukat a 338 dolláros ellenállás újbóli tesztelésére. Ha ezt a szintet skálázzuk, a BNB/USDT pár felveheti a lendületet, és 360 dollárra emelkedhet. A mozgóátlag alá esés arra utal, hogy a pár egy ideig 288 és 338 dollár között ingadozhat.

Solana

A SOL február 7-én felfelé fordult a mozgóátlagokról, és a bikák az ellenállás fölé próbálják hajtani az árfolyamot. Ha sikerül, a SOL/USDT pár egy bullish inverz fej-váll mintát hajt végre. A pár először a december 25-i csúcsra, 126 dollárra emelkedhet, majd megpróbálkozhat a 135 dolláros mintacél felé.

árolyam
SOL/USDT

Ez a pozitív vélemény érvénytelenné válik, ha az árfolyam meredeken csökken, és 92 dollár alá süllyed. Ez akár 79 dollárig lökheti az árat, ahol a bikák valószínűleg belépnek.

Cardano

Az ADA esetében február 7-én jelentős vásárlást láthattunk a bikák részéről a döntő támaszpont közelében, 0,46 dolláron. A bikák február 8-án a 20 napos EMA (0,51 dollár) fölé tolták az árat, és megpróbálják megtámadni a csökkenő csatorna csökkenő trendvonalát. Ha a vásárlók leküzdik ezt a korlátot, az ADA/USDT pár 0,60 dollárra, majd 0,68 dollárra emelkedhet.

árfolyam
ADA/USDT

Ez az optimista nézet rövid távon érvényét veszti, ha az árfolyam lejjebb fordul a csökkenő trendvonaltól, és a 20 napos EMA alá esik. Ez agresszív eladásokat jelez, és egy ideig a csatornán belül tartja az árat.

Dogecoin

A DOGE folytatta a mozgást a szimmetrikus háromszögön belül, jelezve a bikák és a medvék közötti határozatlanságot a következő iránymozgást illetően. A bikák február 7-én a 20 napos EMA (0,08 dollár) fölé tolták az árfolyamot, ami megnyitotta a kaput a csökkenő trendvonal lehetséges emelkedéséhez. Az eladók a múltban erőteljesen védték a szintet; ezért ismét megpróbálhatnak megálljt parancsolni.

árfolyam
DOGE/USDT

Ha az árfolyam megfordul a csökkenő trendvonaltól, az azt sugallja, hogy a DOGE/USDT pár hosszabb ideig maradhat a háromszögben. Ezzel szemben, ha a vevők átütik a csökkenő trendvonalat, a pár felveheti a lendületet, és a 0,10-0,11 dolláros ellenállási zóna felé szárnyalhat.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.