Ausztrália is belépett a BTC ETF világába

Az Ausztrál Értékpapír-tőzsde jóváhagyta az ország első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapját, amely június 20-án kezdi meg a kereskedést.

Új fejezet a kripto kereskedelemben

Az Ausztrál Értékpapír-tőzsde (ASX), Ausztrália legnagyobb tőzsdéje, jóváhagyta az első ETF-et, amelyet a VanEck befektetési társaság fog kiadni. Az új termék, a VanEck Bitcoin ETF (VBTC) június 20-án indul a piacon. Ez az esemény különösen jelentős, mivel a VanEck már januárban megkapta az engedélyt a VanEck Bitcoin Trust (HODL) néven futó helyszíni Bitcoin ETF amerikai kereskedésére – írja a cointelegraph.com.

Kereslet növekedése Ausztráliában

Arian Neiron, a VanEck vezérigazgatója az ázsiai-csendes-óceáni régióban, megerősítette, hogy növekszik a bitcoin iránti érdeklődés Ausztráliában. Különösen egy „szabályozott, átlátható és ismerős befektetési eszköz” formájában. A VBTC lehetővé teszi a befektetők számára, hogy egyszerűbben férjenek hozzá a bitcoinnal kapcsolatos lehetőségekhez, anélkül, hogy meg kellene érteniük a digitális eszközök megszerzésének, tárolásának és biztosításának műszaki részleteit.

Technológiai megoldások és biztonság

A VBTC a bitcoin-tárolást is megkönnyíti, mivel az összes háttérkomplexumot kezeli, beleértve a biztonságos tárolást is, amely nem kapcsolódik az internethez (offline tárolás). Ez a megközelítés megfelel az ausztrál intézményi őrzési szabályozási előírásoknak, így a befektetők biztosak lehetnek a befektetésük biztonságában.

Globális és helyi perspektívák

Bár ez az első alkalom, hogy a ASX jóváhagy egy spot Bitcoin ETF-et, Ausztráliában az elmúlt két évben már volt két másik Bitcoin ETF indítás. Legutóbb a Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) kapott jóváhagyást, és a Cboe Ausztrália tőzsdén kezdte meg a kereskedést június 4-én.

A jövő kilátásai

Az ausztrál piacra lépő Bitcoin ETF-ek világszerte egyre nagyobb figyelmet kapnak, amint a BTC ára átlépi a 71 ezer dolláros küszöböt. Az új ETF-ek megjelenése várhatóan növelni fogja a kriptovaluta-piac likviditását és hozzáférhetőségét, erősítve ezzel a Bitcoin mint befektetési eszköz legitimitását.

Mit gondolsz a témáról? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: