Az ARK eladja a GBTC részesedésének fennmaradó részét, és 100 millió dollárt fektet be Bitcoin ETF-be

Az ARK Invest portfóliójában néhány hónappal ezelőtt a GBTC-részvények voltak az első helyen, de a befektetési cég októberben megkezdte GBTC-részvényeinek kiürítését.

A Cathie Wood vezette vagyonkezelő cég, az ARK Invest december 28-án felszámolta a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) teljes fennmaradó részesedését, ami 200 millió dollár volt – nyilatkozta a Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas.

A befektetési cég a GBTC eladásából származó pénz felét, körülbelül 100 millió dollárt a Bitcoin Futures ETF Bito-ba fektette. Az ETF elemzői azonban úgy vélik, hogy a befektetési vállalkozás számára ez csak egy ideiglenes parkolóhely. Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője szerint az ARK ezzel a lépéssel a második legnagyobb Bito tulajdonos lett.

Az ARK Invest októberben kezdte meg a GBTC részvények kiürítését, amikor a bitcoin árfolyama először elérte a 34.000 dollárt. Akkoriban a befektetési cég 100.739 GBTC részvényt adott el 2,5 millió dollár értékben. A cég december 19-én további 809.441 GBTC részvényt adott el 27,9 millió dollár értékben.

A GBTC dömpingje mellett az ARK Invest 148.885 Coinbase részvényt is eladott 27,5 millió dollár értékben.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön szívesen olvassuk véleményed.