Az Avalanche több órára leállt

Az Avalanche komoly kiesést szenvedett pénteken, több mint négy órán keresztül nem tudott blokkot termelni.

Az Avalanche a napokban egy szoftverhiba miatt offline állapotba került, és nem állított elő blokkokat – írja a coindesk.com. A leállás négy órán át tartott. A fejlesztők kiadtak egy szoftverfrissítést, mely orvosolta a leállást okozó logikai hibát. A szoftverjavítás megoldotta azt a problémát, hogy a szükségesnél több információ haladt át a csomópontok között, ami megterhelte a hálózatot, és végül offline állapotba került.

„Az Avalanche Validators sávszélesség-allokációt biztosít minden egyes partner számára. A hiba oda vezetett, hogy minden csomópont haszontalan tranzakciós információkkal telítette el kiosztását” – magyarázta az Avalanche hivatalos állapotjelentése. „Ez a dinamika megakadályozta az érvényesítő által kiadott lekérdezések időben történő feldolgozását.”

Kevin Sekniqi, az Avalance fejlesztője, az Ava Labs társalapítója a nap elején azt feltételezte, hogy a probléma „egy új felirati hullámhoz kapcsolódik”, amely egy órával a leállás előtt indult el az Avalanche-on. A feliratok tetszőleges adatok rögzítésének módja egy blokkláncon intelligens szerződések nélkül. Kezdetben a Bitcoinon jelentek meg, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy először nem helyettesíthető tokeneket (NFT) készítsenek a blokkláncra. Sekniqi egy későbbi tweetben azonban tisztázta, hogy végül nem a feliratok voltak a fő bűnösök, és „nem befolyásolták a teljesítményt”.

A hálózat natív tokenje (AVAX) 3%-ot esett a kimaradás alatt, ami alulmúlta a széles körű CoinDesk CD20 indexet, amely ugyanebben az időszakban kissé emelkedett. Nem ez volt az első leállás ebben a hónapban, február elején a Solana is ugyanígy járt.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: