Az első ázsiai Bitcoin ETF kérelem már a hatóság asztalán van

A Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) állítólag megkapta az első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) kérelmet.

A Harvest Hong Kong – Kína egyik legnagyobb alapkezelője – január 26-án kérelmet nyújtott be a hongkongi SFC-hez egy spot BTC ETF bevezetésére. Mindez néhány héttel azután történt, hogy a SEC jóváhagyta az első spot BTC ETF-et az Egyesült Államokban. Kiderült, a szabályozó testület aktívan dolgozik az ETF-ek jóváhagyási folyamatának felgyorsításán az országban, hogy elindítsák az első hongkongi spot Bitcoin ETF-et a kínai újév után, február 10-én – számolt be róla a

Egyszerre többet

A jelentés szerint a hongkongi szabályozó testület az amerikai SEC-hez hasonló megközelítést követhet, és több spot BTC ETF-et is jóváhagyhat az egyenlő versenyfeltételek biztosítása érdekében. Bár a Harvest Fund lehet az első jelentkező, nem biztos, hogy az egyetlen is. Számos regionális pénzintézet jelezte érdeklődését.

A vagyonkezelők már hozzákezdtek a munkához

Ahogy a Cointelegraph január 19-én beszámolt róla, az országban legalább 10 pénzintézet aktívan dolgozik egy spot Bitcoin ETF elindításán . Az olyan pénzügyi óriáscégek, mint a Venture Smart Financial Holdings, már 2024 első negyedévét tűzték ki célul.

Számos vállalat, amelyek határidős alapú kriptográfiai ETF-eket indítottak Hongkongban, várhatóan spot Bitcoin ETF-et is akarnak. A Samsung Asset Management, amely 2023-ban elindította a  Samsung Bitcoin Futures ETF-et , állítólag azt mondta, hogy nem zárja ki a spot BTC ETF elindításának lehetőségét.

Támogatják a kriptopiacot

Hongkong Ázsia egyik vezető kriptográfiai célpontjává vált, köszönhetően a  szabályozó 2023-as támogató megközelítésének . Az SFC 2023-ban kriptoközpontú szabályozást hozott létre, lehetővé téve az intézményi és lakossági befektetők számára a kriptográfiai tevékenységekben való részvételt. Még azelőtt, hogy az amerikai SEC jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a hongkongi SFC megnyitotta a kaput a kriptoalapú ETF-ek előtt, és kijelentette, nyitott különböző kérelmek fogadására, beleértve a spot ETF-eket és határidős ETF-eket.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.