Az ETF-ek újabb nehéz hetet zártak

Az amerikai Bitcoin ETF-ek öt egymást követő napon keresztül nettó kiáramlást tapasztaltak, ami összesen több mint 900 millió dollár veszteséget jelentett a héten.

A kiáramlások háttere

Az elmúlt héten az Egyesült Államokban jegyzett Bitcoin ETF-ek jelentős pénzkivonást szenvedtek el. Öt egymást követő nap volt, amikor a befektetők több pénzt vettek ki az alapokból, mint amennyit betettek. Az összesen 900 millió dolláros kiáramlás különösen kiemelkedő volt a közelmúltban tapasztalt piaci viszonyok között – írja a coindesk.com.

Az érintett alapok

A legnagyobb kiáramlást a Grayscale GBTC és a Fidelity FBTC alapjai szenvedték el. Előbbi 53 millió dollárral, utóbbi 51 millió dollárral vezette a kiutalások listáját. Ezzel szemben a BlackRock IBIT alapja volt az egyetlen, amely nettó beáramlást ért el, pontosabban 1 millió dollár értékben tapasztalt növekedést. Ez jelzi, hogy még a nehéz piaci körülmények között is vannak alapok, amelyek vonzani tudják a befektetőket.

A piaci körülmények hatása

Az ETF-ek teljesítményét jelentősen befolyásolja a szélesebb pénzügyi piac állapota. Az elmúlt hetekben a bitcoin árfolyama általánosan csökkent, amit a dollár erősödése és az amerikai technológiai részvényindex erős teljesítménye is súlyosbított. Ezek a tényezők együttesen hozzájárultak az ETF-ekkel szembeni bizalmatlansághoz, ami a folyamatos kiáramlásokat eredményezte.

Lehetséges következmények és kilátások

A folyamatos kifolyások ellenére a piaci szakértők arra számítanak, hogy az ETF-ek hosszú távon képesek lesznek stabilizálni helyzetüket, ahogy a piaci körülmények javulnak. A következő hetekben kulcsfontosságú lesz figyelemmel kísérni, hogy az alapok hogyan reagálnak a globális gazdasági változásokra, és hogy a befektetők bizalma helyreáll-e az ilyen típusú befektetési eszközök iránt.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: