Az Ether elérheti a 4000 dollárt is, ha jóváhagyják az ETF-et

Az Ether, a piaci érték alapján a második legnagyobb kriptovaluta, közel 70%-kal emelkedhet a jelenlegi szintről – állítja egy brit bank.

A brit bank, a Standard Chartered arra számít, hogy a SEC a Bitcoin ETF-ekhez hasonlóan kezeli majd a spot Ether ETF-eket. Véleményük szerint a jóváhagyások május 23-án várhatóak.

Az Ether (ETH), a piaci érték alapján a második legnagyobb kriptovaluta, közel 70%-kal emelkedhet a jelenlegi szintről, és májusra elérheti a 4000 dollárt. Ennek oka, hogy az azonnali alapú tőzsdén kereskedett alapok (ETF) iránti kérelmek valószínűleg elnyerik a hatósági jóváhagyást az Egyesült Államokban – mondta a Chartered Bank keddi jelentésében.

A Geoff Kendrick által vezetett StanChart arra számít, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete – akárcsak a Bitcoin esetében – egészen az utolsó pillanatig halasztani fogja a döntést. Az első utolsó határidő május 23-a. Ekkor van a VanEck és az Ark/21Shares vagyonkezelők által beadott kérvények elbírálásának végső határideje.

Nagyobb lehet a felívelés, mint a BTC esetében

A jelentés szerint a piac jelenleg alábecsüli a jóváhagyás esélyeit. Azonban a bank nem lát „alapvető okot” arra, hogy a SEC az ETH-t másként kezelje, mint a bitcoint. Kiemelték, hogy a futures Ethereum a szabályozott Chicago Mercantile Exchange-en (CME) is szerepelnek.

„A május 23-i jóváhagyási dátumhoz közeledve arra számítunk, hogy az ETH ára hasonló utat fog bejárni, mint amit a BTC árfolyama tett a jóváhagyás előtti időszakban” – írta Kendrick és csapata.

A BTC 85%-kal nőtt a június közepén elért 25.000 dollárról – amikor a BlackRock vagyonkezelő ETF kérvényt nyújtott be – nagyjából 47.000 dollárra, amikor január 10-én az azonnali ETF-ek jóváhagyást nyertek.

Kisebb lesz majd az eladási hullám

A jelentésből kiderül, hogy az ETH-nak kisebb eladási nyomással kell szembenéznie egy esetleges ETF jóváhagyása után, mint a BTC-nél. A Grayscale Ethereum Fund (ETHE) piaci részesedése kisebb az Ether piaci kapitalizációjából, mint a Grayscale Bitcoin Fund (GBTC). Illetve az FTX csődeljárás sem helyez majd eladási nyomást az árfolyamra.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.