Az ethereum bikák már 3.500 dollárig mennének

Egyre optimistábbak az ethereum kereskedők, ahogy közeleg a spot Ethereum ETF elfogadásával kapcsolatos döntés határideje.

Az ethereum rövid időn belül hatalmasat emelkedett, február negyedik többször is átlépte a 3.000 dolláros határt. A mostani emelkedés egyéb legfontosabb oka, hogy a kereskedők elkezdtek a spot ETH ETF elfogadására „fogadni”, ugyanis egy ilyen jóváhagyás növelheti az intézményi érdeklődést.

Hasonló lehet a dinamika, mint a BTC esetében

A coindesk.com beszámolója szerint Franklin Templeton, a BlackRock, a Fidelity, az Ark and 21Shares, a Grayscale, a VanEck, az Invesco and Galaxy és a Hashdex mind benyújtott kérelmet a spot Ethereum ETF-re. Már kínálnak spot Bitcoin ETF-eket, amelyeket január közepén vezettek be. Azóta az alapok 11 milliárd dollár értékű BTC-t halmoztak fel, és 52.000 dollárig hajtották a legnagyobb kriptovaluta árát.

Közel kétéves csúcs dőlhet meg hamarosan

Piaci megfigyelők szerint hasonló dinamika ösztönözheti az ETH iránti keresletet. Egy másik bátorító tényező, hogy a szabályozott ETH termékek akár 5%-os éves jutalmat is kínálhatnak.

A kereskedők szerint az ethereum a következő hónapokban visszatérhet a 2022-es csúcsra. A token mindenkori csúcsa (ATH – All TIme High) 2021 novemberében közel 5.000 dollár volt.

„Valószínűleg egy új növekedési hullám részeként az ethereum gyorsan megközelítheti a 3.500 dollárt – ezzel visszatérve a 2022 áprilisi csúcshoz”– mondta Alex Kuptsikevich, az FxPro vezető piaci elemzője a CoinDesknek küldött e-mailben.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.