Az ethereum bikák megcélozták a 3.000 dollárt

Az ethereum bikák következő célára a 3.000 dollár, de érdemes óvatosnak lenni.

Az ethereum az elmúlt 10 napban emelkedő pályán mozgott, közel 21%-ot emelkedett. Február harmadik hetében már a 2.800 dolláros szinttel kacérkodott. A lendület elsősorban annak köszönhető, hogy ebben az időszakban jelentős volt a beáramlás a spot Bitcoin ETF-ekbe. Ez pedig az egész piacra hatással volt, de az ethereum emelkedését nemcsak ez, hanem több egyéb tényező is hajtotta.

Ethereum ETF jóváhagyásban bíznak

Mióta jóváhagyták a spot BTC ETF-eket, azóta mindenki arra vár, mikor jön a spot Ethereum ETF. Ez segítene az ethereumnak megszilárdítania a második helyet a kriptopiacon, illetve szabályozás szempontjából megkülönböztetné az olyan riválisaitól, mint a solana és a BNB. A tőzsdék, köztük a Binance és a Coinbase, még mindig perben állnak az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC), ezért az Ethereum ETF jóváhagyása az Egyesült Államokban jelentősen csökkentené a bizonytalanságot a befektetők számára.

Jön a hálózatfrissítés

Az ether további pozitív mozgatórugói közé tartozik a Dencun hálózatfrissítés , amely március 13-án várható. Ennek célja többek között a tranzakciós költségek csökkentése az Ethereum 2. rétegen. Több blokkterületet kínálva és a rollupok gázköltségeinek csökkentésével ezek a változások potenciálisan növelik a decentralizált alkalmazásai (DApps) használatát, és növeli az intelligens szerződések betéteit. Ez fokozhatja az ETH iránti keresletet.

Az ethereum bikáknak számos oka van azt hinni, hogy a 3.000 dolláros szint karnyújtásnyira van, de a történelem azt mutatja, hogy egy ilyen árszintet sokkal nehezebb fenntartani. Például három héttel 2022. április 3. előtt az ETH 42%-ot erősödött, 2.520 dollárról 3.580 dollárra emelkedett. A rally azonban fenntarthatatlannak bizonyult, mivel az ára a következő 40 napban 46%-kal csökkent. Sokak szerint most is van erre esély.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.