Az Ethereum ETF a vártnál hamarabb érkezhet

A Bitcoin ETF-ek a politika miatt késtek. Most, hogy világossá vált a hét határidő május és augusztus között, az Ethereum ETF-ek nincsenek messze.

Végre megvan a spot Bitcoin ETF – ez az esemény, amelyről kevesen gondoltuk, hogy a karrierünk során látni fogjuk. Az iparág most egy Ethereum ETF jóváhagyása felé fordult. Azok, akik ismét évekig húzódó eljárásra számítanak, csalódni fognak.

Az ETH spot ETF jóváhagyása immár nemcsak biztos, de küszöbön áll. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete több mint 10 éven át képes volt ostobaságokat kiabálni a BTC-re, de most már nem bújhatnak el kifogások mögé. Ilyen cirkuszt nem lehet látni egy Ether ETF körül – írja a cointelegraph.com

Májusban lesz az első határidő

Jelenleg hét ETH spot ETF alkalmazás pihen a SEC asztalán. Ezúttal a VanEck az első a 2024. május 23-i határidővel. A BlackRock jelentkezési határideje augusztusban lesz aktuális. Azt várnánk, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelője diktálja a jóváhagyás feltételeit, addig az értékpapír-felügyelet már eljárást indított a VanEck kérelmei alapján.

Borzasztóan jó okot kell kitalálnia az elutasításra, ami átütő hatással lenne más függőben lévő alkalmazásokra. Ezért tűnik olyan biztosnak a piac, hogy májusban megérkezik a jóváhagyás.

A többi kripto előtt is megnyílhat a kapu

És ez nem csak egy ETH termék esetén lesz eredménye. Mostanra szabaddá vált az út minden kripto-alapú vagy kapcsolt ETP számára – az azonnali termékektől az összetettebb eszközökig, például a strukturált termékekig, amelyek mindegyike digitális eszközökhöz kapcsolódik.

Az egyetlen lehetséges akadály a spot ETH jóváhagyás útjában a likviditás lehet. Ahogy a piac mérete és léptéke aggodalomra ad okot a Bitcoin spot termékei esetében, még inkább igaz ez az Ethereum esetében.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: