Az Ethereum ETF beadványok sorsát mérlegeli a SEC

Elhalasztották a Fidelity spot Ethereum ETF kérvényét. Egyanezen a napon öt tőkeáttételes Bitcoin ETF kérvényt adtak be a SEC-hez.

Az Egyesült Államok értékpapír-felügyeleti hatósága csütörtökön elhalasztotta a Fidelity vagyonkezelő spot Ethereum ETF beadványának elfogadását. Ezzel egy időben öt darab tőkeáttételes Bitcoin ETF kérelem érkezett be a felügyelethez.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet január 18-án közölte, további 45 nappal meghosszabbítja mérlegelési idejét.

„Hogy elegendő ideje legyen a javasolt szabálymódosítás és a felvetett kérdések mérlegelésére”– írja a cointelegraph.com.

A SEC március 5-ét jelölte meg döntéshozatal következő időpontjaként. James Seyffart, a Bloomberg ETF elemzője egy január 18-i (Twitter) posztban kijelentette, hogy „számított” a késésre.

,,Az igazán számító dátumok véleményem szerint május végén vannak” – tette hozzá, utalva a VanEck Ether ETF jóváhagyásának vagy elutasításának május 23-ai végső határidejére. Egyes elemzők azt jósolják, hogy a SEC több függőben lévő spot Ether ETF-ajánlatot is jóváhagyhat egyidejűleg, ahogyan azt a spot Bitcoin ETF-ek esetében tette.

Tőkeáttételes ETF-ek is jöhetnek

Eközben a Direxion öt Bitcoin ETF-et nyújtott be a SEC-hez január 18-án, csatlakozva a riválishoz, a ProShareshez, amely január 16-án öt tőkeáttételes Bitcoin-követő ETF-et nyújtott be. A REX Shares pedig már korábban, január 3-án nyújtott be hat tőkeáttételes Bitcoin ETF-et.

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a SEC egyáltalán jóváhagyja-e a spot Ether ETF-eket.
Balchunas a hónap elején azt mondta a Cointelegraphnak, hogy 70% az esélye arra, májusig jóváhagyják a spot Ether ETF-eket.

A Morgan Creek Capital társalapítója és vezérigazgatója, Mark Yusko azonban azt mondta a Cointelegraphnak, hogy a SEC továbbra is ellenséges a kriptoval szemben, annak ellenére, hogy jóváhagyta a Bitcoin ETF-eket.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön elmondhatod a véleményed.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: