Az ethereum jobban teljesíthet, mint a bitcoin az ETF indulás után

Az ethereum ára emelkedhet az amerikai spot Ether ETF-ek bevezetésével, míg a bitcoinra nyomást gyakorolhatnak a Mt. Gox hitelezők kifizetései.

Az ETF-ek július 8-i indulása nagy lehetőséget jelenthet az ethereum számára. Mivel az ETF-ekbe áramló tőke jelentős árfelhajtó hatást gyakorolhat. Az elemzők szerint az ethereum bullish kilátásokkal rendelkezik, és a következő öt hónapban a forgalomban lévő ETH készlet 0.75-1%-ának megfelelő nettó beáramlás várható -írja a Cointelegraph.

A spot Ether ETF-ek indulása

Az ethereumra alapuló tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) várható indulása nagy lehetőséget jelent az ETH számára. Az ETF-ek július 8-án debütálhatnak az Egyesült Államokban, ami erős árfelhajtó hatást gyakorolhat az ethereumra. Ezzel szemben a bitcoin számára nehezebb idők következhetnek. Főleg azért, mert a Mt. Gox hitelezőinek több milliárd dollár értékű bitcoin kerül visszafizetésre. Ez eladási nyomást generálhat.

Az ETH alulteljesítése és felzárkózása

Az elmúlt egy évben az ethereum alul teljesítette a bitcoint. A BTC jelentős nyereséget könyvelhetett el az ETF-ekbe áramló több mint 14 milliárd dollár révén. Az elemzők, Vetle Lunde és David Zimmerman, azt várják, hogy az ETF-ek indulása után az ETH ára rövid távon csökkenhet, de később az ETF-ekbe érkező befektetések felhajtóerőt biztosíthatnak az árfolyamnak.

ethereum
Az ETH/BTC tavaly óta zuhan, csak az ETH ETF-ek meglepetésszerű jóváhagyására kezdett el emelkedni. Forrás: TradingView
Az ETH/BTC árfolyam kilátásai

Lunde szerint az ETF-ek a nyár folyamán jelentős erőt adhatnak az ETH-nak, mivel a beáramló tőke az ethereum relatív erősödését eredményezheti a bitcoinhoz képest. Jelenleg az ETH/BTC árfolyam 0.055 körül mozog, ami az ETF-ek jóváhagyását követően nőtt. Az elmúlt évben az ETH értéke folyamatosan csökkent a bitcoinhoz képest, de az ETF-ek hírére gyorsan fordult a trend.

A piac reakciója és a jövő kilátásai

Annak ellenére, hogy a piac egyelőre nem ért egyet az elemzők optimizmusával, sok kereskedő mégis jelentős tőkeáttétellel fogad az ETH árfolyamának növekedésére. Lunde és Zimmerman továbbra is bíznak az ethereum bullish kilátásaiban. Előrejelzésük szerint a következő öt hónapban a forgalomban lévő ETH készlet 0.75-1%-ának megfelelő nettó beáramlás várható.

Szerinted merre megy tovább az ETH árfolyama? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

 

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: