Az ethereum két év után elérte a 4.000 dollárt

A második legnagyobb kriptovaluta hosszú idő után március 8-án áttörte a 4.000 dolláros lélektani határt.

Az ethereum, a piaci érték alapján a második legnagyobb kriptovaluta pénteken több mint két év után először érte el a 4.000 dollárt – írja a coindesk.com.

A kriptovaluta az elmúlt néhány hónapban folyamatosan erősödött a bitcoin mellett, ami március 5-én már új rekordmagasságot ért el. Ezzel szemben az ethereum még nem döntötte meg saját rekordját, de olyan árfolyamot ért el, amit utoljára 2021. december 28-án.

A bitcoint és a teljes piacot lekörözte

Az ethereum az elmúlt 30 napban felülmúlta a bitcoint és 67%-ot emelkedett, míg a bitcoin „mindösszesen” 57%-ot. A CoinDesk 20 Index, a szélesebb kriptopiacot mérő mutató pedig 53%-ot emlkedett.

Az ethereum mostani emelkedésének egyik legfőbb katalizátora a spot ethereum ETF jóváhagyásával kapcsolatos spekuláció. Az ezzel kapcsolatos szabályozási döntés májusban várható. Az Ethereum blokklánc március 13-ra tervezett Dencun frissítése szintén megerősítette a tokent. A frissítés várhatóan alacsonyabb díjakat eredményez a 2. rétegű hálózatok felhasználói számára.

Nem annyira egyértelmű az ETH ETF bevezetése

A spot bitcoin ETF-eket januárban hagyták jóvá, az azóta tapasztalt beáramlás milliárdos nagyságú. A Bitwise elemzői szerint a spot ETF jóváhagyásának esélye nem olyan egyértelmű, mint amilyen volt a spot bitcoin ETF-ek esetében. Az elemzők 50-60%-os esélyt adtak a jóváhagyásra, mondván, hogy ez „előbb-utóbb” megtörténik.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.