Az ethereum közel 20%-ot esett

Az ethereum korrekciója nagyobb volt, mint a jelentősebb kriptoké.

Az ethereum március 3. és március 13. között 20%-kal emelkedett, ami egy dupla top formációba torkollott, 4100 dollár közelében. A második elutasítást követően az ETH 20%-os korrekción esett át, tesztelve a 3200 dolláros támogatást március 19-én. Az elemzők szerint a kezdeti emelkedést a tőkeáttételes long pozíciók táplálták.

Az ethereum bullish lendülete elhalványult, miután az elmúlt héten 375 millió dollárnyi ETH határidős ügyletet likvidáltak. Továbbra is kérdés, hogy megáll-e a korrekció, és esetleg újra beindul a bikafutás.

Az ether ára lemaradt a versenytársaktól

Az ether visszaesése nagyobb volt, mint a tágabb értelemben vett kriptovaluta-piac zuhanása, amelynek piaci kapitalizációja március 14-én 2,77 billió dolláron érte el a csúcsot, majd 2,35 billió dollár körül stabilizálódott. Ez 15,5%-os csökkenés öt nap alatt. A bitcoin 12%-os heti csökkenést, a solana 21%-os növekedést, és a BNB pedig 2%-os csökkenést ért el.

Egyensúly van

Pozitívum, hogy az ether március 13. óta tartó 20%-os korrekciója ahhoz vezetett, hogy az ethereum szerződéses finanszírozási rátája közel nullához közelít. Ez a kereslet egyensúlyát jelzi a longok és a shortok között, ami piaci egyensúlyra utal. A finanszírozási ráta három hete a legalacsonyabb szintre, 0,014%-ra zuhant.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.