Az ethereum negyede le van kötve

A Beacon Chainben lekötött ethereum értéke közel 85 milliárd dollárt tesz ki.

A 943.974 aktív érvényesítővel rendelkező Beacon Chainben lezárt ethereum teljes mennyisége elérte a 30.206.801 ETH-t, ami több mint 85 milliárd dollárt tesz ki, ami a teljes keringő készlet közel 25%-a – írja a cointelegraph.com

Február az ETH hálózat számára eddig egy remek hónap volt. Február 1. és 15. között a befektetők 600 ezer ethert helyeztek el az Ethereum 2.0 befektetési szerződésekbe. Ráadásul februárban az ETH ára 2.800 dollár felett is járt.

Csökkenő kínálat, növekvő kereslet

Az Ethereum hálózat számára pozitív jel, hogy lezárták a keringő készlet negyedét. A lekötött ETH növekedése fokozza a hálózat biztonságát és hatékonyságát, illetve csökkenti a tőzsdéken kereskedhető ETH kínálatát, ami a kínálat csökkenéséhez vezet a növekvő kereslet mellett.

Spot Ethereum ETF a láthatáron

Az ethereum árfolyama az elmúlt hetekben folyamatosan erősödött, kétszámjegyű nyereséget ért el, és a 3.000 dollárral kacérkodik. Az Egyesült Államokban jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek után  a figyelem a spot Ether ETF-ek, és azok jóváhagyása felé fordult. A spot Ether ETF-ek jelentős hatással lehetnek a második legnagyobb kriptovalutára, mivel az ETH iránti intézményi kereslet a csökkenő piaci kínálat mellett tovább növeli az árat.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.