Az Ethereum szárnyalhat 2024-ben

Az Ethereum 2024-ben jelentős befektetői érdeklődésre tarthat számot az elemzők szerint. A spot ETH ETF narratívája egyre jobban felerősödik. Ráadásul még mindig az Ethereum a domináns lánc a DeFi és az NFT világában.

Az ethereum 2023-ban alulmúlta a bitcoint. Az intelligens szerződések, az NFT narratívája és a spot Bitcoin ETF optimizmusa elszívta a befektetők pénzét. Elemzők szerint a befektetők idén valószínűleg meg fogják vizsgálni az Ethereumot, mivel továbbra is a világ vezető intelligens szerződéses blokklánca, amely kulcsfontosságú frissítéseket tartalmaz. Továbbá, széles körben azt tartják, az ETH lehet következő spot ETF jelölt.

„Az ETH egy kitörési évre készülhet” – mondta a Nasdaq-on jegyzett Coinbase kriptotőzsde a heti hírlevélben.

„A múlt heti bitcoin ETF-hírek áldásosnak bizonyultak az ethereum számára, amely rövid időre 2.700 dollár fölé szökkent. 2022 májusa óta a legmagasabb árat érte el. És van okunk arra, hogy még optimistábbak legyünk az ETH rövid távú jövőjét illetően. Egyrészt a BTC ETF-ek mögött álló több cég – köztük a BlackRock és a VanEck – szintén ethereum-alapú spot ETF-eket tervez ” – írta a coindesk.com

Dencun frissítés

A Coinbase szerint az Ethereum közelgő Dencun frissítése , amelynek célja a mainnet skálázhatóságának javítása az „adatblobok” bevezetésével, felkeltheti a befektetők érdeklődését a kriptovaluta iránt. A frissítés a hét elején megjelent az Ethereum Goerli teszthálózatán.

A blob egy ideiglenes tranzakciós adatmemória, amely általában a 2. rétegbeli megoldásokhoz kapcsolódik , és amely az Ethereumhoz csatlakoztatható. A főhálózatra való frissítést követően a hálózatnak csak a blokkhoz csatolt blob adatok helyességét kell megerősítenie, nem pedig minden egyes tranzakciót, ami segít csökkenteni a torlódásokat és a hálózati díjakat.

,,Az Ethereum Dencun frissítése akár 90%-kal is csökkentheti a hálózati díjakat” – írja a coindesk.com.

Szerinted is nagyot mehet 2024-ben az ETH? Discord szerverünkön megszolanak a vélemények.