Az FTX közel 1 milliárd dollár értékben adott el GBTC-t

Az FTX január első felében 900 millió dollár értékű GBTC részesedéstől szabadult meg.

Az FTX nagy mennyiségben értékesített GBTC-t a napokban. Ez lehet az oka, hogy hiába hagyta jóvá a sec a spot Bitcoin ETF-et, az árfolyam azóta folyamatosan esik.

Január második hetében történelmi pillanat volt a kriptopiac életében. A SEC hosszú huzavona után elfogadta az első kripto ETF-et. Az esemény előtt sokan találgattak, mi fog következni. Azóta már látszódik, hogy egy ,,sell the news” forgatókönyv kezd kirajzolódni. A bitcoin árfolyama a bejelentés után 49.000 dollárról leesett a 39.000 dolláros szintre – írja a coindesk.com.

Csökkenhet az eladási nyomás

A dolog hátterében álló egyik ok a Grayscale Bitcoin Trust-ja. Míg a BlackRock és a Fidelity által kibocsátott új alapok beáramlását tapasztalták , a GBTC-ből több milliárd dollárnyi kiáramlást tapasztalt. Ebből a tőzsdén kereskedett alapból 2 milliárd dollárt meghaladó értékben adtak el a bejelentés után. Ennek nagy részét az FTX tette ki, ami 22,3 millió GBTC birtokában volt. Ez közel 1 milliárd dollárt ért az értékesítés pillanatában.

Elméletileg most, hogy az FTX befejezte jelentős tulajdonrészeinek eladását, az eladási nyomás enyhülhet, mivel egy csődvagyon felszámolása viszonylag egyedi esemény.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.