Az USA kormánya 3940 bitcoin-t utalt a Coinbase-re

Az amerikai kormány 3940 bitcoin-t utalt át egy Coinbase Prime pénztárcába, amelyet korábban egy drogkereskedőtől foglaltak le.

Az Arkham Intelligence adatai szerint a bitcoin-ok Banmeet Singh-től foglalták le, aki elítélt drogkereskedő. Ezek a BTC-k egy januári tárgyalás során kerültek a hatóságok birtokába -írja a Cointelegraph.

A BTC lefoglalás esetének története

A Banmeet Singh elleni ügy egy jelentős mérföldkő volt a kriptovaluta világában. Singh, akit 2019-ben tartóztattak le Londonban drogterjesztés vádjával, 2023-ban került kiadatásra az Egyesült Államokba. Az igazságügyi minisztérium szerint Singh 2012 és 2017 között egy kábítószer-csempész hálózatot működtetett, amely több államban is aktív volt, mint például Maryland, New York és Florida. Az ellene hozott ítélet részeként Singh-nek több mint 8100 bitcoin-t kellett átadnia az amerikai hatóságoknak, ami akkor körülbelül 150 millió dollárt ért. A DEA (Drug Enforcement Agency, azaz a Kábítószer-ellenes Hivatal) szerint ez volt a legnagyobb kriptovaluta lefoglalás a hárombetűs ügynökség történetében.

Az eladások hatása

Az utóbbi hetekben a kormányzati eladásokkal kapcsolatos félelmek megragadták a piac résztvevőinek figyelmét, különösen azok után, hogy a német kormány is jelentős mennyiségű Bitcoin-t adott el. Ennek értéke körülbelül 2,76 milliárd dollár volt. Az Egyesült Államok kormánya jelenleg is nagy mennyiségű BTC-t birtokol, amelyet különböző lefoglalások és vagyonelkobzások révén szerzett. Az Arkham adatai szerint az amerikai kormány körülbelül 214 000 bitcoin-t birtokol, amelynek értéke nagyjából 13 milliárd dollár.

bitcoin
A 3940 Bitcoin átutalás a Coinbase-re. Forrás: Arkham Intelligence
A legutóbbi BTC eladás

Az Arkham Intelligence adatai szerint az amerikai kormány június 26-án 3940 bitcoin-t utalt át egy Coinbase Prime pénztárcába. Az ügylet 17:00 UTC-kor történt, és azokat a BTC-ket tartalmazta, amelyeket a korábban említett Singh-től foglaltak le. Singh 2024 áprilisában öt év börtönbüntetést kapott, de a beszámított idő miatt már szabadlábra helyezték, és állítólag Indiába tervezi visszatérését.

Piaci reakciók és stabilizáló hatások

A Mt. Gox csődeljárás is aggodalmakat keltett a befektetők körében, mivel az egykori tőzsde 140 000 BTC-t kíván értékesíteni, hogy kártalanítsa a 2014-es összeomlás áldozatait. Azonban a tőzsdéken lévő egyenlegek hatéves mélyponton vannak, ami stabilizáló hatást gyakorolhat az árfolyamra.

Te mit gondolsz, inkább a bikáknak, vagy a medvéknek kedvez ez a hír?  Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: