Binance alapító: megvan az ítélet

A Binance alapítójának, Changpeng Zhaonak a négy hónapos börtönbüntetése az iparági szabályok  megfelelésének fontosságának hangsúlyozta. Egyben az általános elrettentés eszköze is lehet a kriptoiparnak.

A Binance alapítót védő ügyvéd, Aaron Lane jogász és RMIT előadó szerint Changpeng Zhao vádai komolyak és indokoltak. Ezen túl egyértelmű üzenetet küldenek a kriptoiparnak, hogy az iparági követelményeknek meg kell felelni. Az ügy nem csak Zhao-t, hanem az egész iparágat célozza, hangsúlyozva a szabályok betartásának fontosságát -írja a Cointelegraph.

Az ítélet háttere

Changpeng „CZ” Zhao, a Binance alapítója, négy hónap börtönre ítélték pénzmosás vádjával, de valójában azért, mert figyelmen kívül hagyta az iparági követelményeket. Az ítélet kihirdetésekor a bíró egyértelmű üzenetet küldött a kriptoiparnak: a pénzmosás elleni törvények betartása nélkülözhetetlen.

Binance alapító ítélethirdetés

Az ítélet jogi megítélése

Aaron Lane, az RMIT Egyetem jogi előadója szerint az ítéletet az iparág egészére vonatkozó általános elrettentés motiválta, nem csak „CZ”-nek szólt. A jogi szakértő hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok indokoltan emelt vádat Zhao ellen, aki április 30-án beismerte, hogy nem tartott fenn hatékony pénzmosás elleni programot.

A büntetés súlyossága és alternatívák

Bár a vádak súlyosak voltak, Lane úgy véli, hogy a négy hónapos büntetés még az irányelvek szerinti 18 hónapnál is alacsonyabb, és kevesebb, mint az amerikai ügyészség által kért három év. Ez a döntés azt mutatja, hogy a bírók széles körű mérlegelési jogkörrel rendelkeznek a méltányos ítélet meghozatalában. Lane szerint a büntetés lehet, hogy túlzott, és egy jelentős pénzbírság, valamint CZ lemondása megfelelőbb lehetett volna.

Érdekel a kriptókereskedés, és szívesen találkoznál olyan emberekkel, akik szintén szeretik? Csatlakoz Discord szerverünkhöz