Binance cáfolja a piaci manipulációra vonatkozó vádakat

A Binance határozottan visszautasítja azokat a jelentéseket, amelyek szerint engedélyezték volna a piaci manipulációt platformjukon. A vádak ellenére a cég kiemeli piacfelügyeleti programjának hatékonyságát.

A DWF Labs -a Binance-n történt kereskedés során-  2023 szeptemberében először szembesült piaci manipuláció vádjával, amikor nagy volumenű on-chain aktivitásuk felhívta a kripto befektetők figyelmét. A vádak időről-időre újra felbukkantak, és több forrás is megerősítette a gyanúkat, ami komoly aggodalmakat keltett a piaci integritás tekintetében. -áll a Conitelegraph cikkében.

Tagadás és bizonyítékok

A Binance nyilatkozatában egyértelműen cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint piacfelügyeleti programjuk lehetővé tette volna a piaci manipulációt. A vállalat kijelenti, hogy rendkívül erős piacfelügyeleti keretrendszerrel rendelkezik, amely azonosítja és kezeli a piaci visszaéléseket. A megszegő felhasználókat azonnal eltávolítják a platformról, és nem tűrik a piaci visszaéléseket. Ezt támasztja alá az is, hogy az elmúlt években több mint 355,000 felhasználót távolítottak el, akik megsértették a használati feltételeiket.

DWF Labs vádjai

2023 szeptemberében kezdődött, amikor a DWF Labs tevékenysége felkeltette a kripto befektetők figyelmét az on-chain tevékenységük magas volumene miatt. Az anonim források szerint a Binance nyomozói felfedeztek egy 300 millió dollár értékű wash trading (piaci manipuláció, ahol egy kereskedő egyidejűleg vásárol és ad el ugyanazt az eszközt a piaci aktivitás megtévesztő látszatának keltésére) tevékenységet a DWF részéről. A Binance azonban határozottan tagadja, hogy ilyen tevékenység megtörténhetett volna a felügyeletük alatt.

Binance

Binance piacfelügyeleti hatékonysága

A vállalat szerint a piacfelügyeleti programjuk kizárja a piaci manipuláció lehetőségét. Egy független vizsgálat, amelyet az Inca Digital végezett, alátámasztja ezt az állítást, mely szerint „minimálisak az anomális kereskedési tevékenységek” jelei. Ez a vizsgálat is bizonyítja, hogy a Binance komolyan veszi a piaci tisztaság fenntartását.

Wintermute álláspontja

A Wintermute, egy algoritmikus kereskedési cég és piacszervező, az elsők között vádolta meg a DWF Labst piaci manipulációval. Yoann Turpin, a Wintermute társalapítója szerint a DWF Labs „nem „market maker”-ek abban az értelemben, ahogy mi értjük”, mivel „az amúgy [over-the-counter] ügyleteknek minősülő tranzakciókat befektetésként jelentik”. Ez a megjegyzés arra utal, hogy a DWF Labs esetlegesen félrevezető módon állíthatja be tevékenységeit, ami további kérdéseket vet fel a vállalat gyakorlataival kapcsolatban.

Neked mi a véleményed erről a hírről? Elmondhatod Discord szerverünkön.