Binance új algoritmusa a kripto-címek hamisítása ellen

Binance kifejlesztett egy algoritmust, amely több mint 13,4 millió hamis címet azonosított a BNB Smart Chain-en és 1,68 milliót az Ethereum hálózaton, megvédve a felhasználókat a címek hamisításától.

A Binance új algoritmusa már több mint 13,4 millió hamisított blockchain címet észlelt a BNB Smart Chain-en és több mint 1,68 milliót az Ethereum hálózaton -írja a Cointelegraph.

A cím hamisításának veszélyei

A kriptovaluta tranzakciók egyik legújabb fenyegetése a cím hamisítása. Ezen módszer során a csalók kis mennyiségű digitális eszközt küldenek egy pénztárcába, hogy annak tranzakciótörténetébe kerüljenek. Az ilyen hamisított címek hasonlítanak a potenciális áldozat címére. Azt remélik a csalók, hogy az áldozat véletlenül ezekre a címekre küld majd pénzt.

Binance válasza a hamisításii kísérletekre

A világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Binance, egy egyedi algoritmust fejlesztett ki, amely képes azonosítani és figyelmeztetni a felhasználókat a hamisított címekre, mielőtt pénzt küldenének a csalóknak. Idáig az algoritmus  több mint 13,4 millió hamis címet azonosított a BNB Smart Chain-en és 1,68 milliót az Ethereum hálózaton, ezzel jelentős védelmet nyújtva a kriptovaluta közösségnek.

Binance

Az algoritmus működése

Az algoritmus gyanús átutalásokat, például nagyon kis értékű vagy ismeretlen tokenekkel végrehajtott tranzakciókat azonosít, majd ezeket párosítja a potenciális áldozatok címeivel. A hamisított címek rögzítésre kerülnek a HashDit, egy Web3 biztonsági cég adatbázisában, amely a Binance partnere. Ezen adatbázist számos kriptovaluta szolgáltató használja, hogy megerősítsék védelmüket a különböző csalások ellen.

Egy konkrét eset és annak következményei

A cím hamisításának veszélye különösen nyilvánvalóvá vált, amikor egy ismeretlen kereskedő 68 millió dollárt veszített egy ilyen csalás során. Bár a csaló visszaküldte az összeget, az eset rávilágított arra, hogy a kriptovaluta közösségnek szüksége van megelőző intézkedésekre. Ilyen például a Binance ezen algoritmusa, ami segít, hogy elkerüljék az ilyen jelentős veszteségeket.

A jövőbeni védelem erősítése

A Binance algoritmusa nem csak a tőzsde felhasználóit védi, hanem a szélesebb kriptovaluta iparágat is. A HashDit által biztosított API-k segítségével több szolgáltató is hozzáférhet az adatbázishoz. Így például a Trust Wallet is figyelmezteti felhasználóit, amikor hamisított címre készülnek pénzt küldeni. Ez az együttműködés erősíti az iparág védelmét és csökkenti a csalások sikerességét.

Te is elkezdenéd a kriptokereskedést, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!