A Binance visszatérhet Indiába

A Binance a bírság megfizetése után FIU-ban bejegyzett cégként visszatérhet Indiába.

A Binance kriptovaluta tőzsde, amelyet néhány hónappal ezelőtt kizártak Indiából, 2 millió dolláros bírság megfizetésével szeretne visszatérni Indiába – írta csütörtökön az Economic Times.

Nem csak ők kaptak értesítést

A coindesk.hu beszámolója szerint év elején a Binance-t és néhány más tőzsdét eltávolították az Apple Store-ból Indiában. Ez azután következett be, hogy az indiai pénzügyi hírszerző egység (FIU) megfelelőségi nyilatkozatot küldött nekik. Az OKX, a KuCoin, a Huobi, a Kraken, a Gate.io , a Bittrex, a Bitstamp, a MEXC Global és a Bitfinex volt a többi cég, amelyre akkoriban értesítést küldtek. A visszatérés indokolt lenne, ugyanis az indiai piac hatalmas és a bitcoin idei éve eddig meglehetősen bullish. A kizárás ellenére a BNB is felfelé ívelő pályán volt az első negyedévben.

Sebezhetővé tették az országot

A bírság megfizetése után a Binance FIU-ban bejegyzett cégként tér vissza az országba – tette hozzá az ET jelentése a fejleményekről tudó emberekre hivatkozva.

„Sajnálatos, hogy több mint két évbe telt, amíg a Binance rájött, hogy nincs helye a tárgyalásoknak, és egyetlen globális nagyhatalom sem tud különleges bánásmódot igényelni. Különösen annak az árán, hogy az ország pénzügyi rendszerét sebezhető pontoknak teszik ki” – áll a jelentésben egy forrásra hivatkozva.

A Binance nem válaszolt a CoinDesk korábbi megjegyzéskérésére.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.