Bitcoin áresés: Mi áll a háttérben?

A bitcoin jelentős áresést szenvedett el, amelyet nagymértékű likvidációk és a Mt. Gox által végrehajtott nagy volumenű tranzakciók okoztak.

A bitcoin ára jelentősen csökkent az elmúlt 24 órában, 53 499 dollárra esett. Ez az elmúlt négy hónap legalacsonyabb szintje. Az árzuhanás mögött nagymértékű -közel 222 millió dollár értékű Bitcoin long pozíció -likvidációk és a Mt. Gox összeomlott kriptotőzsde nagy volumenű BTC átutalásai állnak. A piaci félelmet tovább fokozza a német kormány BTC eladásai és a negatív hangulat, amit a Crypto Fear and Greed Index is tükröz -írja a Cointelegraph.

A bitcoin árfolyam zuhanása

A bitcoin árfolyama július 5-én hajnali 4:19 körül érte el a február vége óta legalsó szintjét, 53 499 dollárt a Coinbase adatai szerint. A TradingView adatai alapján ez az árfolyamesés csak az egyik következménye annak, hogy az elmúlt 24 órában a kriptovaluta likvidációk 664,5 millió dollárra nőttek. Ez az érték az utóbbi két hónap legmagasabb értéke. A bitcoin némileg helyreállt, és jelenleg 54 300 dollár körül mozog. Ez 7,4%-os esést jelent az elmúlt 24 órában.

Mt. Gox és a nagy volumenű tranzakciók

A Mt. Gox július 5-én 47 229 BTC-t, azaz körülbelül 2,6 milliárd dollárt helyezett át egy új címre. Ez az első nagyobb mozgás május óta. Az ilyen nagy volumenű tranzakciók gyakran pánikot keltenek a piacon, mivel a befektetők attól tartanak, hogy a kifizetések eladási hullámot indíthatnak el.

bitcoin
Különböző kriptovaluták likvidációs értékei. Forrás: CoinGlass
Likvidációk és azok hatásai

Az elmúlt 24 órában a kripto piacokon 584 millió dollár értékű long pozíció és közel 82 millió dollár értékű short pozíció likvidálódott. Ebből a BTC long pozíciók 222 millió dollárt tettek ki. A Crypto Fear and Greed Index 29/100 pontot mutat. Ez azt jelzi, hogy a piac „Félelem” állapotában van. Ez a negatív hangulat részben annak köszönhető, hogy a Mt. Gox összeomlott kriptotőzsde hitelezőinek visszafizetései további eladási nyomást helyezhetnek a piacra.

Egyéb tényezők

A német kormány tovább növelte a nyomást, mivel június 19. óta 7 583 BTC-t adott el. Ennek jelenlegi értéke 419,5 millió dollár. Most még mindig 42 274 BTC-t birtokol a német kormány, amelynek értéke körülbelül 2,3 milliárd dollár. Markus Thielen, a 10x Research elemzője szerint a bitcoin ára akár 50 000 dollárig is csökkenhet a növekvő eladási nyomás miatt.

Piaci előrejelzések és következtetések

A jelenlegi piaci környezetben a szakértők óvatosságra intenek. A bitcoin és más kriptovaluták jövőbeli mozgásai nagymértékben függenek a szabályozási változásoktól és a gazdasági hírektől. A befektetőknek érdemes figyelemmel kísérniük a piacot és a híreket, hogy időben reagálhassanak a változásokra.

A jelenlegi helyzetben a befektetőknek érdemes lehet:

  • Diverzifikálni a portfóliójukat: Csökkenteni a kockázatot azáltal, hogy többféle eszközbe fektetnek.
  • Hosszú távra tervezni: A rövid távú ármozgások helyett a hosszú távú potenciálra fókuszálni.
  • Folyamatosan informálódni: Nyomon követni a piaci és szabályozási híreket, hogy időben reagálhassanak a változásokra.

Te mit gondolsz, hol áll meg a BTC zuhanás? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: