Bitcoin árfolyamzuhanás: A legújabb mélypontok

Bitcoin kereskedők súlyos veszteségeket szenvedtek el, miután a kriptovaluta ára hónapok óta nem látott szintekre esett vissza, komoly kihívásokkal szembesítve a piacot.

A bitcoin ára olyan szintekre csökkent, amelyeket utoljára februárban láthattunk. Eközben a kriptokereskedők jelentős, 160 millió dolláros likvidációs veszteségeket szenvedtek el. Ez az esemény újabb aggodalmakat keltett a kriptovaluta piacán -írja a Cointelegraph.

Árfolyamesés háttere

Az ázsiai piaci kereskedés során a bitcoin árfolyama meredeken esett. A Bitstamp tőzsdén elért 57,082 dolláros ár a februári óta nem látott legalacsonyabb szintet jelentette. Ez az esés több mint 20%-os negyedéves veszteséget jelentett a kriptovalutának. Janet Yellen kemény pénzügypolitikai lépései és a Binance kriptotőzsde, valamint alapítója, Changpeng Zhao ellen hozott jogi ítélet csak tovább rontott a helyzeten.

Bitcoin zuhanás

Piaci reakciók

A piaci reakciók változatosak voltak. A „Yellen úgy döntött, hogy a likviditást kivonja a piacról” című X bejegyzés például rávilágított arra, hogy a pénzügypolitikai lépések milyen hatással vannak a kockázatvállalási hajlandóságra. Ezen felül a piacok már a márciusi csúcsok óta ingadoznak, és az újabb támogatási szintek gyengülése nem kínál vigaszt a bikáknak.

Lehetséges előrejelzések

Charles Edwards, a Capriole Investments alapítója szerint két lehetséges út áll a bitcoin árfolyam előtt. Ha az árfolyam továbbra is 61,5 ezer dollár alatt marad, akkor a technikai elemzés szerint továbbra is dél felé haladunk. Ez az irány a medvéknek kedvez. Ha azonban sikerül meghaladni ezt a szintet, az újra bizakodást kelthet a bikákban.

Piaci likviditás

Az elmúlt 24 órában a CoinGlass szerint a kriptopiacokon 470 millió dollárnyi likvidáció történt, ebből 160 millió dollár a bitcoinra esett. Az ethereum 120 millió dollárt tett ki ebből.

Érdekel, hogy a többi kriptokereskedő mit gondol erről? Csatlakozz Discord közösségünkhöz