Új csúcsokat kell elérni a bitcoinnak a ciklus megtöréséhez

A tartós konszolidációból való kitöréshez a bitcoin árának új történelmi csúcsokra és magasabb likviditásra van szükség.

A bitcoin piaca egy hosszú távú konszolidációs fázisban van. Szükség van jelentős likviditási bővülésre ahhoz, hogy az árfolyam kitörjön ebből a mintázatból. Az új befektetések és a pénzpiaci eszközökbe történő nagyobb pénzáramlás kulcsfontosságú lehet a bitcoin jövőbeli árfolyamdinamikájának alakításában – írja a cointelegraph.com.

Árfolyam-ingadozások és piaci környezet

Az elmúlt hónapokban a bitcoin (BTC) árfolyama jelentős ingadozásokat mutatott, többször is elérve a 66,500 és 72,000 dollár közötti sávot. A piaci elemzők szerint egy új csúcs lenne képes megtörni a jelenlegi „pump and dump” ciklust, amely a kriptopénz piacait jellemzi. Ez a ciklus azt jelenti, hogy az árak mesterségesen fel vannak hajtva, majd hirtelen leesnek, amint a befektetők elkezdenek nagy mennyiségben eladni.

Likviditás és piaci dinamikák

A likviditás, vagyis a piaci kereslet és kínálat képes befolyásolni a bitcoin árát. Magas likviditás esetén a vevők könnyebben találnak eladókat, és fordítva, ami szűkebb árkülönbséget (bid-ask spread) és általában magasabb árakat eredményez. A MicroStrategy bejelentette, hogy 500 millió dollárt kíván további bitcoin vásárlására fordítani, ami jelentős „likviditási lökést” jelenthet a piac számára.

A konszolidáció megtörésének lehetőségei

A piaci szereplők és elemzők szerint az új befektetések, mint amilyen a MicroStrategy által tervezett, és a helyszíni Bitcoin ETF-ekbe (exchange-traded funds) történő befolyások növelhetik azt a likviditást, amely szükséges a bitcoin árának konszolidációs sávjából való kitöréséhez. Ha ezek az események bekövetkeznek, a bitcoin ára elérheti az új csúcsokat, ami végül megszakíthatja a jelenlegi ciklust.

Hosszú távú konszolidáció és piaci kilátások

Elemzők, mint Rekt Capital, azt sugallják, hogy a bitcoin árfolyama a „halving” (amikor a bányászok által kapott jutalom feleződik) utáni újra-felhalmozódási szakaszban van, ami várhatóan 2024 szeptemberéig tart. Ebben a periódusban az ár valószínűleg továbbra is az említett ársávban marad, amíg végül nem történik meg a kitörés.

 

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: