Bitcoin ETF-ek két milliárd dollárral gyarapodtak

A spot Bitcoin ETF-ek ismét erős hetet zártak, február 12-től 16-ig a nettó beáramlás meghaladta a 2,2 milliárd dollárt.

A Bloomberg elemzője, Eric Balchunas szerint az összesített mennyiség nagyobb volt, mint az Egyesült Államokban elérhető 3400 ETF közül bármelyik másik beáramlása. A BlackRock Bitcoin ETF-je könyvelte el a legtöbb beáramlást a héten, és 1,6 milliárd dollárnyi tőkét halmozott fel február 12. és 16. között – írja a

A Blackrock az élen

A BitMEX Research adatai szerint a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) kapta a tőke többségét, 1,6 milliárd dollárt. „Egyedül az IBIT 5,2 milliárd dollárt kapott YTD-ben, ami a BlackRock teljes nettó ETF-áramlásának 50%-a” – jegyezte meg Balchunas.

A Fidelity Wise Origin Bitcoin Alapja is jelentős beáramlást könyvelt el. Az elmúlt öt kereskedési nap során 648,5 millió dollár érkezett ebbe. Az Ark 21Shares Bitcoin ETF 405 millió dollárt gyűjtött be ugyanebben az időszakban, míg a Bitwise Bitcoin ETF 232,1 millió dollárnyi tőkebeáramlást tudhatott magáénak.

Ezzel együtt a hét folyamán a Bitcoin közel 7%-ot erősödött, februárban pedig 24%-ot emelkedett.

A Grayscale egyelőre rontja a mérleget

A Grayscale Bitcoin Trust kiáramlása hátráltatja a többi újonnan jóváhagyott spot BTC ETF együttes teljesítményét. Az alapból 624 millió dollárt vontak ki február 12-től 16-ig. A spot BTC ETF-re való átállása óta a Grayscale alapja több mint 7 milliárd dollárnyi tőkekiáramlást tapasztalt.

A bankok is szeretnének részesülni

A nagyobb bankok és pénzintézetek is felfigyeltek az új spot Bitcoin ETF-ekre. Egy február 14-i levelében a Wall Street legnagyobb cégeit képviselő kereskedelmi csoportos koalíció arra kérte a SEC-et, hogy fontolja meg a Staff Accounting Bulletin 121 módosítását, amely útmutatást ad a kriptoeszközök letéti kötelezettségeinek elszámolásához. A felülvizsgálat lehetővé tenné a bankok számára, hogy a BTC-alapok letétkezelőjeként járjanak el.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: