Bitcoin ETF és általános piaci kommentár a BitMEX alapítójától, Arthur Hayes-től! A Bitcoin várhatóan esni fog?

Arthur Hayes, az egyik vezető kriptopénz-tőzsde, a BitMEX alapítója kifejtette véleményét a Bitcoin jövőbeli útjáról.

Arthur Hayes, az egyik vezető kriptopénz-tőzsde, a BitMEX alapítója megosztotta nézeteit a Bitcoin jövőbeli útjáról. Hayes 2024 elején Bitcoin-korrekcióra számít.

Hayes szerint a Bitcoin bikafutása 20-30%-os korrekcióval nézhet szembe.
Hayes arra számít, hogy a Bitcoin március elejére egy egészséges, a jelenlegi szintekhez képest 20-30%-os korrekción megy keresztül.

Hayes szerint a korrekció még jelentősebb lehet, ha a várva várt, amerikai tőzsdén jegyzett spot Bitcoin ETF-ek már megkezdték a kereskedést.

Egy olyan forgatókönyvet vázol fel, amelyben az ezekbe az ETF-ekbe várható jelentős fiat-beáramlás a Bitcoin árfolyamát 60 000 dollár fölé és a 2021-es 70 000 dolláros történelmi csúcs közelébe emelheti.

Elemzésében Hayes 30%-40%-os potenciális korrekcióra figyelmeztet, amelyet „a dollár likviditásának megvonása” vált ki.

Ez az esemény a likviditás hirtelen és jelentős csökkenését jelenti, különösen az USA-dollárban, és kaszkádszerű hatást gyakorolhat az eszközárakra.

A Spot Bitcoin ETF-eken keresztül történő nagyszabású intézményi befektetések kilátása azonban a kriptopénzpiac egyik központi témája volt.

Az intézményi részvételt gyakran az árfolyammozgások egyik fő mozgatórugójának tekintik, és a Bitcoin ETF-ek elindítása várhatóan jelentős tőkét hoz a kriptotérbe.

*Ez nem befektetési tanácsadás.
Forrás: bitcoinsistemi.com

Discord szerverünkön szívesen olvassuk véleményed a témával kapcsolatban.