Bitcoin ETF: hatalmas beáramlás és 47.000 dollár

A spot bitcoin ETF-ek csütörtökön a harmadik legnagyobb nettó beáramlást vonzották debütálás óta, 9.260 BTC-vel növelve állományukat.

A bitcoin (BTC) pénteken meghaladta a 47.000 dollárt, mivel az amerikai székhelyű spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) debütálásuk óta az egyik legnagyobb nettó beáramlást könyvelték el csütörtökön.

A piaci kapitalizáció szerint a legnagyobb kriptopénz 47.699 dollárig futott, ami a legmagasabb érték a bitcoin ETF indulása óta, mielőtt egy gyors eladás során 46.700 dollárra csökkent. Nem sokkal ezután az ára gyorsan ismét 47.000 dollár fölé emelkedett. A BTC közel 4,5%-kal emelkedett 24 óra alatt. Ezzel felülmúlta a CoinDesk 20 Indexet (a legnagyobb kriptovaluták mérőszáma), amely 3,8%-ot erősödött.

400 millió dolláros beáramlás

A CoinDesk számításai szerint az áremelkedés akkor következett be, amikor a spot ETF-ek 9.260 BTC-vel növelték nettó bitcoin-állományukat. Ez több mint 400 millió dolláros beáramlást jelentett a BitMex Research adatai szerint, ami január 17. óta a legmagasabb érték.

,,Ez a 3. legnagyobb beáramlási nap az indulás óta” – mondta James Seyffart, a Bloomberg Intelligence ETF elemzője egy X-bejegyzésben. Míg a bitcoin közel 10%-ot erősödött egy hét alatt, a rallynak még mindig van helye, mondják az elemzők.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: