A JPMorgan rengeteg Bitcoin ETF-et vásárolt

A JPMorgan Chase, az USA legnagyobb bankja több Bitcoin-alapú, tőzsdén kereskedett alapba (ETF) fektetett be, összesen 760,000 dollár értékben

JPMorgan portfóliója bővül

A JPMorgan Chase, az Egyesült Államok legnagyobb bankja jelentős mennyiségű részesedést vásárolt több különböző BTC ETF-ben. Ezek közé tartozik a ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), és a Bitwise Bitcoin ETF. Ezek az ETF-ek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy közvetlenül részesüljenek a Bitcoin árfolyammozgásaiból, anélkül, hogy maguknak kellene birtokolniuk a valutát – írja a

Piaci reakciók és következmények

A bejelentés hatására a piacon pozitív várakozások uralkodtak. Ami annak kösöznhető, hogy a nagy pénzügyi intézmények növekvő érdeklődése erősíti a bitcoin és más kriptovaluták iránti bizalmat. Ez a lépés továbbá megerősítheti a bitcoin piaci elfogadottságát, amint a többi nagy bank és pénzügyi szolgáltató követi a JPMorgan példáját.

Szabályozási fejlemények és kilátások

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) januárban jóváhagyta a spot Bitcoin ETF-ek tőzsdei listázását és kereskedelmét, ami további bizalmat adhat a befektetőknek. A szakértők szerint a SEC május 23-ig dönthet a spot Ether ETF-ekről is. Ekkor jár le a VanEck vagyonkezelő beadványának végső határideje.

Technológiai és pénzügyi innovációk

A spot Bitcoin ETF-ek megjelenése jelentős lépés a kriptovaluták intézményi befogadása felé. Ezen alapokon keresztül a befektetők könnyen hozzáférhetnek a kriptopiacokhoz, miközben a szokásos pénzügyi infrastruktúrákat használják, mint például a tőzsdén kereskedett alapok.

Hozzászólnál a témához? Véleményedet elmondhatod Discord szerverünkön.