Bitcoin ETF kereskedés Ausztráliában: 1,3 millió dolláros forgalom

Az első Bitcoin ETF az ausztrál fő tőzsdén, az ASX-en, 1,3 millió dolláros forgalmat ért el az első kereskedési napján.

Az első Bitcoin ETF az ausztrál fő tőzsdén, az ASX-en, 1,3 millió dolláros forgalmat ért el az első kereskedési napján, 96,476 részvényt adtak-vettek -írja a Cointelegraph.

Az ASX első Bitcoin ETF-je

Az Australian Securities Exchange (ASX) jóváhagyta és bevezette az első Bitcoin exchange-traded fund (ETF) termékét. A termék az első kereskedési nap végén 1,3 millió dolláros (1,9 millió ausztrál dolláros) forgalmat bonyolított le. Ez az eredmény azonban jelentősen elmarad az Egyesült Államok spot BTC ETF-jeinek debütálásának első napi 4,5 milliárd dolláros kereskedési volumenétől, ami 10 alapra oszlott el, átlagosan 450 millió dollár volumenű kereskedést eredményezve.

Az optimizmus és a jövőbeli kilátások

A VanEck befektetési cég, a VanEck Bitcoin ETF (VBTC) kibocsátója, optimistán tekint a termék jövőbeli növekedésére az Egyesült Államok spot BTC ETF-jeinek mintájára. Mindezt annak ellenére teszi, hogy az ausztrál piac jóval kisebb. Jamie Hannah, a VanEck befektetések és tőkepiacok helyettes vezetője a Cointelegraphnak nyilatkozva elmondta:

„Figyelembe véve, hogy az ausztrál piac sokkal kisebb, és hogy a forgalmunk többsége kiskereskedelmi, nem intézményi befektetők, lehetséges, hogy hasonló utat követhetünk.”

bitcoin

Az első napi kereskedési eredmények

A VBTC 13,24 dolláros nyitóárfolyamon kezdte a kereskedést, és 13,34 dolláros árfolyamon zárta a napot. Összesen 96,476 részvényt adtak-vettek a nap folyamán az ASX adatai szerint. A VanEck ázsiai-csendes-óceáni régiójának vezérigazgatója, Arian Neiron, hangsúlyozta, hogy az igény növekszik Ausztráliában, különösen egy „szabályozott, átlátható és ismerős befektetési eszköz” iránt. Neiron szerint:

„Elismerjük, hogy a bitcoin egy feltörekvő eszközosztály, amelyhez sok tanácsadó és befektető hozzá akar férni.”

A Bitcoin ETF-ek jövője Ausztráliában

Bár a VBTC az első spot Bitcoin ETF az ASX-en, Ausztráliában már két másik BTC ETF termék is elérhető. Nemrégiben a Monochrome Bitcoin ETF is jóváhagyást kapott, és elkezdte a kereskedést Ausztrália második legnagyobb tőzsdéjén, a Cboe Australia tőzsdén. 2022 áprilisában pedig a Global X 21Shares Bitcoin ETF lett az első BTC ETF termék, amely debütált Ausztráliában.

Te vennél spot Bitcoin ETF-t? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: