Az egyik Bitcoin ETF volumene kétezer százalékot emelkedett

A VanEck HODL spot Bitcoin ETF-je 2200%-os volumenemelkedést ért el a napokban.

A VanEck HODL nevű spot Bitcoin ETF termékének, ami egy abból a tízből, amelyet az Egyesült Államokban bevezettek, kereskedési volumene kedden 2200% fölé emelkedett. A megugrása abból adódott, hogy a VanEck a szerdai 0,25%-ról 0,20%-ra csökkentette a díjakat – írja a coindeskcom.

Huszonkétszeres ugrás

A HODL 400 millió dollár feletti forgalommal kereskedett kedden, ami 22-szeres ugrás a napi 17 millió dolláros átlaghoz képest. A számok megelőzték a szerdára tervezett díjcsökkentést, amikor a VanEck a bejelentés szerint 0,25%-ról 0,20%-ra csökkentette a díjakat.

Ezzel ez lett a harmadik legnagyobb napi mennyiség a Grayscale GBTC-je és a BlockRock IBIT-je után, amelyek a szokásos vezetők. Az adatok szerint az ETF jelenleg közel 200 millió dollár értékű bitcoint tart.

Kiskereskedők okozhatták

A Bloomberg Intelligence elemzője, Eric Balchunas az X-en azt mondta, hogy a mennyiségek egy nagy befektető helyett 32 ezer egyedi kereskedésből származnak – ami a kiskereskedelmi mánia jeleit mutatja.

„Tekintettel arra, hogy milyen hirtelen és robbanásszerű volt a kereskedések számának növekedése (500 kereskedés pénteken, 50 000 kereskedés kedden), kíváncsi vagyok, vajon valamelyik Reddit vagy TikTok influencer  típus ajánlotta-e őket követőinek” – mondta Balchunas.

„Kiskereskedelmi hadseregnek tűnik.”