Bitcoin február: 20.000 dolláros zöld gyertya

Erős februárt zárt a bitcoin. A havi gyertya 20.000 dolláros emelkedést mutat, ami az eddigi legnagyobb a kripto történelmében.

A bitcoin a gyenge január után egy brutálisan erős februárt tudhat maga mögött. Hiába nem döntötte meg a mindenkori csúcsot, mégis sikerült egy rekordot elérnie. Az év második hónapjában közel 20.000 dollárt emelkedett. Ekkora havi emelkedés még sosem volt, így ki lehet jelenteni, hogy történelmi mérföldkőhöz érkeztünk. Ki lehet jelenteni, hogy februárban egyértelműen a bikák győztek.

A CoinGlass adatai szerint 43,55%-kal, február hozta a legnagyobb nyereséget a BTC/USD tekintetében 2020 decembere óta.

Néhány elemző szerint ez egy irreális emelkedés – írja a cointelegraph.com.

„Ez 390 milliárd dollárral növelte a Bitcoin piaci kapitalizációját… Figyelemre méltó 47%-os növekedés.”

A 20.000 dollár már önmagában is minden idők legmagasabb BTC-árszintje volt hosszú ideig – amely a 2017 decemberi megjelenése után három évig veretlen maradt. A Bitcoinnak több mint egy évtizedbe telt, mire eljutott odáig.

„Senkinek a bingókártyáján nem szerepelt, hogy megtöri a 64.000 dolláros szintet. Sem pedig egy 49%-os havi gyertya” – írja a cointelegraph.com.

60.000 alatt van a támasz

A havi gyertyák ingadozást válthatnak ki a lejáratuk során – ez potenciálisan problémát jelenthet a bitcoin számára a jelenlegi állapotában, mivel a rendelési könyvekből hiányzik a megfelelő ajánlati likviditás.

A BTC/USDT megbízási könyv likviditásának pillanatképe a legnagyobb globális tőzsdén, a Binance-en, amelyet február 29-én töltött fel X-re a Material Indicators kereskedési erőforrása, 59 000 dollár a legközelebbi potenciális biztonsági háló.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.