Bitcoin fellendülés a láthatáron

A jövő heti amerikai gazdasági változások következtében a bitcoin és a kriptovaluták ismét fellendülést élhetnek meg, amit Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter tervei és a közelgő likviditási intézkedések is támogatnak.

Arthur Hayes szerint a bitcoin és a kriptovaluták továbbra is számíthatnak Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter támogatására, ha a likviditás a következő héten visszatér a gazdaságba. Yellen kulcsszerepet játszhat abban, hogy újra lendületbe hozza a kriptopiacot -írja a Cointelegraph.

A várható gazdasági fordulat

Arthur Hayes, a BitMEX korábbi vezérigazgatója szerint a bitcoin bikapiaca újra felgyorsulhat, ha az Egyesült Államok gazdaságpolitikai változásai kedvező irányba fordulnak. A pénzügyminisztérium által hamarosan közzétett negyedéves visszatérítési dokumentáció kulcsfontosságú lehet a kriptopiac szempontjából, hiszen részletesen körvonalazza a kormány likviditáskezelési terveit.

Likviditási források és lehetőségek

Két fő likviditási forrásra kell figyelni: a Treasury General Account (TGA) és a fordított visszavásárlási megállapodások (Reverse Purchase Agreements, RRPs). Ezek aktiválása lehetőséget biztosíthat a gazdaságba történő pénzvisszaforgatásra, ami jelentős ösztönzést adhat a kockázati eszközök, így a kriptovaluták -például a BTC– piacának is.

Bitcoin pénznyomtatás

Yellen szerepe és a következő lépések

Hayes szerint Janet Yellen pénzügyminiszter a figyelem középpontjában áll, mivel az ő döntései jelentős hatással lehetnek az amerikai dollár nyomtatásának mértékére a közelgő elnökválasztás előtt és után. Egy esetleges 1 billió dolláros TGA kiürítés, 400 millió dollár RRP felhasználása vagy mindkettő kombinációja összesen 1,4 billió dolláros likviditási injekciót jelenthet.

A pénzpiaci reakciók

Ha bármelyik likviditási intézkedés megtörténik, várhatóan jelentős emelkedés következhet be a részvénypiacon és különösen a kriptopiacon. Hayes szerint ezek az intézkedések újra lendületet adhatnak a kriptovaluták piacának, ami újra felgyorsíthatja a bitcoin és más altcoinok növekedését.

Érdekel a kriptotőzsde és ki is próbálnád a kereskedést, de nem tudod hogyan áll neki? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!