Rekordon a bitcoin dominancia

A bitcoin részesedése a teljes kriptopiaci kapitalizációból három éves csúcsot ért el.

A bitcoin áringadozása érdekes hatást gyakorolt a piacra. A BTC visszaesése miatt az altcoinok is süllyedni kezdtek, aminek köszönhetően a bitcoin piaci kapitalizációja  három éves csúcsot ért el. A  BTC részesedése a teljes kriptopiaci kapitalizációból 56,3%-ra emelkedett április 12-én.

Az altcoinok szenvedik meg a bitcoin esését

A BTC árfolyama április második hetében 65 300 dollár alá esett, ami miatt jelentős mennyiségű pozíció került likvidálásra. Ugyanakkor az adatok szerint az altcoinok sokkal rosszabb feltételekkel szembesültek – a piaci kapitalizáció szerint a legjobb húsz kriptovaluta közül sok több mint 15%-ot esett. Ezzel az altcoinok „lemondtak” a kriptopiaci részesedésükről a bitcoin „javára”.  A piaci kapitalizációt tekintve a mostani helyzet 2021 áprilisa óta a „legnagyobb bitcointartalmú” kriptopiac – írja a cointelegraph.com.

„Általában nem a Bitcoin dominanciáját nézem, de a diagram lenyűgöző, ha figyelembe vesszük, hogy naponta mennyi új altcoin születik a piacra” – írta Bagsy népszerű kereskedő és közösségi média kommentátor az X-re adott válaszában.

Az „altszezon reményei még nem haltak meg

Történelmileg a bitcoin bikapiacain a dominancia kitörése jellemző a korai szakaszban. Az altcoinok pedig később, a BTC konszolidációs időszakában zárkóznak fel. Eddig 2024-ben az altcoinok jól teljesítettek, de hosszú ideig nem tapasztaltak ilyen körülményeket. Mikybull Crypto kereskedőtársa azonban azt állította, hogy hamarosan bekövetkezik a változás.

„Az altcoinok piaci kapitalizációja tökéletesen követi az előző altszezon lépését. Ez az utolsó megrázkódtatás, mielőtt robbanásszerűen felfelé indulna, párosulva a bitcoin dominancia csökkenésével”– írta egy X-bejegyzésében.

Szerinted merre fog menni a piac most? Discord szerverünkön régóta mennek már a találgatások.