Bitcoin újabb mélypont: Mit várhatunk a jövőben?

A bitcoin ára 2024. június 18-án újabb mélypontra esett vissza, ami jelentős piaci változásokat hozott magával, és kérdéseket vetett fel a jövőbeli trendekkel kapcsolatban.

A bitcoin ára visszatért 64 000 dollárra, először május közepe óta, miután a BTC árfolyam rövid korrigálása órákon belül megszűnt -írja a Cointelegraph.

Bitcoin árfolyamának gyengülése

A 2024. június 18-án a bitcoin ára egy hónapos mélypontra esett vissza, 64 000 dollárra. Ez a csökkenés a korábbi 67 000 dollár feletti szintről történt, ahol a lendület hamar elapadt.  Ekkor az eladók átvették az irányítást, és az árfolyam 64 050 dollárra zuhant. Ez a szint a legalacsonyabb május 15. óta. A piaci megfigyelők nem sok jó hírt tudtak megosztani ebben a helyzetben.

Volatilitás és eladói nyomás

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint az előző napi Wall Street-i kereskedési szakasz során visszatért a bitcoin volatilitása. A népszerű kereskedő, Skew, elmondta, hogy a felfelé való mozgást elsősorban a Coinbase spot piac vezette. Ellenben a Binance spot piacon továbbra is jelentős eladói nyomás volt tapasztalható. Skew szerint a 66 000 – 67 000 dolláros szint kritikus volt annak meghatározásában, hogy van-e további felvásárlás, vagy az árak tovább csökkennek.

Bitcoin
BTC/USD chart. Forrás: Credible Crypto
Pozitív finanszírozási ráták és elemzői vélemények

A CoinGlass monitoring forrás adatai azt mutatták, hogy a legújabb mélypontok után ingadozó likviditási feltételek alakultak ki a BTC párokon. A platform szerint a finanszírozási ráták enyhén pozitívak voltak, ami bullish, azaz optimista piaci hangulatot jelez. Credible Crypto, egy másik népszerű kereskedő, a 63 500 dollár körüli szintet nevezte meg „álom long pozíció” zónának. Azonban figyelmeztetett, hogy ez a szint előre is hozható.

Rövid távú holder-ek és piaci támogatás

A Glassnode vezető on-chain elemzője, Checkmate, rámutatott, hogy a rövid távú holder-ek (olyan befektetők, akik rövid ideig tartják meg a bitcoint) által realizált ár, amely jelenleg 63 700 dollár, hagyományosan támaszként szolgált a bull piacon. Ez az ár szint határozza meg a jelenleg a piaci hangulatot.

Te mit gondolsz a bitcoin eséséről? Ez már a vég kezdete? Going to the zero? Véleményedet elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: