Bitcoin visszapattanás: lassú emelkedés jön?

Arthur Hayes szerint a bitcoin elérte a helyi mélypontját, és a következő hónapokban lassú emelkedésnek indulhat.

Az elmúlt hét 12%-os bitcoin visszaesését Arthur Hayes -a BitMEX volt vezérigazgatója- szükséges piaci tisztításként értékelte. Ez -szerinte- alapot teremthet a kriptovaluta lassú, de biztos emelkedéséhez -írja  a Cointelegraph.

Halving hatása

A bitcoin „halving” (amikor a bányászok jutalma feleződik) gyakran piaci mozgásokat vált ki, amelyek átmenetileg befolyásolhatják az árfolyamot. Hayes ezt egy szükséges piaci tisztulásként értékelte, ami alapot adhat a fokozatos emelkedésnek.

Pénzügyi politikák szerepe

A Fed (magyarul „a Szövetségi Tartalék Rendszere”) és az Egyesült Államok Kincstárának döntései jelentős hatással vannak a kriptopiacokra. A Fed kvantitatív szigorításának (QT) csökkentése több likviditást hoz a piacokra, amely pozitívan hat a kockázatos eszközökre, mint amilyen a bitcoin is.

Bitcoin

Hosszú távú kilátások

Hayes szerint a bitcoin árfolyama a következő hónapokban „lassú reszelős emelkedés” formájában fog felfelé menni, miközben a piac stabilizálódik, és a befektetők alkalmazkodnak az új gazdasági környezethez.

A piaci ciklusok értelmezése

A bitcoin árfolyamának korábbi ciklusai azt mutatják, hogy a „halving” után általában néhány hónapig oldalazó piaci mozgást tapasztalhatunk, mielőtt ismét emelkedni kezdene az árfolyam.

Érdekel a kriptokereskedés, de nem tudod, hogy hol tart a piac? Csatlakozz Discord szerverünkhöz, hogy megtudd, a többi kereskedő szerint hol járunk most.