Bitcoin zuhanása: Mi áll a háttérben?

A bitcoin árfolyamának 60 000 dollár alá történő eséséért a „long pozíciók” likvidációjának láncreakciója tehető felelőssé.

Willy Woo Bitcoin elemző szerint a bitcoin árfolyamának 60 000 dollárra való esését a „long pozíciók” likvidációjának láncreakciója okozta. Az új „long pozíciók” növekvő száma volt az esés üzemanyaga -írja a Cointelegraph.

Hirtelen zuhanás a bitcoin árfolyamában

A bitcoin árfolyama nemrégiben hirtelen 60 000 dollár alá esett, ami sok befektetőt meglepett. Willy Woo Bitcoin elemző szerint ennek oka a „long pozíciók” likvidációjának láncreakciója lehetett. A „long pozíció” az, amikor egy befektető arra fogad, hogy az eszköz árfolyama emelkedni fog. Amikor az árfolyam elkezd csökkenni, ezek a befektetők eladják a pozícióikat, hogy minimalizálják a veszteségeiket, ami további áresést eredményezhet.

A „long squeeze” hatása

A „long squeeze” akkor következik be, amikor sok „long pozíció” befektető elkezdi eladni a bitcoinjait, mert az árfolyam csökken. Ez az eladási hullám további áresést okoz, ami egy láncreakcióhoz vezet. Az ellenkező jelenséget „short squeeze”-nek nevezzük, amikor az árfolyam hirtelen emelkedése kényszeríti a „short pozíció” befektetőket, hogy magasabb áron vásárolják vissza az eszközt, amit előzőleg eladtak.

A piac jelenlegi állapota

A CoinGlass adatai szerint, ha a bitcoin árfolyama 60 000 dollár alá esik, az 1,16 milliárd dollár értékű „long pozíciók” likvidációját eredményezheti. Ezzel szemben egy hasonló mértékű, 3,73%-os áremelkedés 2,18 milliárd dollár értékű „short pozíciók” likvidációját okozná. Ez azt mutatja, hogy a befektetők jelenleg inkább az árfolyam csökkenésére számítanak.

Bitcoin
A bitcoin 2.06%-ot esett az elmúlt 24 órában. Forrás: CoinMarketCap
Napi árfolyam-ingadozások

A CoinMarketCap adatai szerint június 25-én a Bitcoin árfolyama 61 320 dolláron állt, míg egy nappal korábban, június 24-én a legnagyobb napi áresést tapasztalta több mint három hónap alatt, 6,26%-kal 58 890 dollárra esett. Samson Mow, a Jan3 vezérigazgatója szerint ez az esés pusztán a piaci hangulat és félelem eredménye, nem pedig nagy mennyiségű eladás miatt történt.

Félelem és kapituláció a piacon

A Kripto „Fear and Greed Index” (Félelem és Kapzsiság Indexe), amely a bitcoin és a szélesebb kriptovaluta piac hangulatát méri, közel 18 hónapos mélypontra esett. Woo rámutatott a „halving” utáni bányászok kapitulációjára is, amely egy olyan elmélet, hogy a bányászok kikapcsolják a hardverüket és eladják a bitcoinjaikat, ha az árfolyam egy bizonyos szint alá esik, és a bányászat nem lesz nyereséges.

Te mit gondolsz, tovább fog esni a piac, és ha igen, akkor meddig? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

 

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: