CoinShares: rekordbevétel az első negyedévben

A CoinShares pénzügyi teljesítménye jelentős ugrást mutatott 2024 első negyedévében, amit a piacok fellendülése és a Bitcoin ETF-ek bevezetése tett lehetővé.

A CoinShares, egy európai eszközkezelő, 2024 első negyedévében 43,9 millió font (55 millió dollár) bevételt ért el, ami 216%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ennek oka főleg a piacok fellendülése és a Bitcoin ETF-ek bevezetése. Ezek az új termékek jelentős bevételnövekedést generáltak a vállalat számára – írja a cointelegraph.com.

EBITDA és profitabilitás

A vállalat EBITDA-ja (kamatok, adók, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény) elérte a 34,2 millió fontot (43 millió dollár), ami négy és félszerese az előző év azonos időszakának. Richard Nash, a CoinShares pénzügyi vezetője szerint az EBITDA árrés visszatérőben van azokra a szintekre, amelyeket 2021-ben tapasztaltak.

Bevételi források

Körülbelül a CoinShares teljes nyereségének és egyéb bevételeinek 45%-a az eszközkezelési üzletágból, 40%-a a tőkepiacokból, míg a fennmaradó 15% a vállalat saját befektetési portfóliójából származik. A vállalat menedzsment díjai elértek 19,5 millió fontot (24,5 millió dollár), ami a második legmagasabb valaha feljegyzett érték.

Stratégiai bővülés

A CoinShares 2024 januárjában gyakorolta opcióját a Valkyrie alapok megvásárlására, amelyet az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyása tette lehetővé. Ez az akvizíció magában foglalta a Valkyrie helyszíni Bitcoin ETF-jének és több hasonló termékének a szponzorálási jogait. Az üzlet lezárásával a vállalat mérlegében mintegy 1,6 millió font (2 millió dollár) goodwill (immateriális eszközök) került fel.

Piaci pozicionálás

Jean-Marie Mognetti, a CoinShares vezérigazgatója szerint a Valkyrie felvásárlása összhangban van azzal a tervvel, hogy a vállalat globális vezetővé váljon a digitális eszközökben történő befektetés területén. Az amerikai piac globális szinten az eszközkezelés 50%-át adja, így jelentős növekedési lehetőséget kínálva a CoinShares számára.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.