Kiszivárgott: döntést hozott a SEC az ETF beadványok ügyében

A SEC határidőt tűzött ki a spot bitcoin ETF kérelmezői számára. Egy jelentés szerint azok a kibocsátók, amelyek nem tartják be a december 29-i határidőt, nem vesznek részt a január elején várható ETF jóváhagyás első hullámában.

A Reuters a napokban kiadott egy jelentést, mely szerint a SEC tisztviselői december 21-én találkoztak legalább hét olyan cég képviselőivel, akik azt remélik, hogy 2024 elején ETF-eket indíthatnak el. A találkozók résztvevői között voltak a BlackRock, a Grayscale Investments, az ARK Invest és a 21 Shares képviselői is.

,,A nyilvános feljegyzések és két, a megbeszéléseket ismerő személy beszámolója szerint a SEC december 29-et jelölte meg határidőnek” – közölte a Reuters.

A szabályozók állítólag azt mondták az ülések résztvevőinek, hogy bármely kibocsátó, amely nem tartja be a december 29-i határidőt és nem nyújtja be addig az S-1 végleges módosításait, nem lesz része a bitcoin ETF jóváhagyások első hullámának január elején – írta a cointelegraph.com.

A találkozókon állítólag azon tőzsdék képviselői is részt vettek, amelyek potenciálisan bevezetnék az új termékeket, köztük a Nasdaq és a Chicago Board Options Exchange, valamint ügyvédek és kibocsátók.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.