Egy lemondás adhat lendületet az ETF projektnek

Barry Silbert, a Digital Currency Group vezérigazgatója bejelentette, hogy lemond s Grayscale igazgatótanácsában betöltött pozíciójáról.

A Grayscale módosított S-3 beadványt nyújtott be SEC-hez. Ugyanazon a napon, Barry Silbert – az anyavállalat Digital Currency Group vezérigazgatója – bejelentette, hogy lemond a Grayscale igazgatótanácsából.
Az esettel kapcsolatban többen is kifejtették véleményüket. Egyes kriptopiaci kommentátorok úgy vélik, hogy Silbert távozása jelentősen megnövelheti annak esélyét, hogy a Grayscale sikeresen konvertálja a Grayscale Bitcoin Trust-ját (GBTC) spot bitcoin ETF-é.

A Lumida Wealth vezérigazgatója, Ramah Luwalia feltételezi, hogy Silbert önszántából mondott le. Hozzáteszi, ezzel akarva vagy akaratlanul is, de javította a Greyscale ETF jóváhagyásának ügyét. A lemondásnak azért van jelentősége, mert a SEC jelenleg vizsgálatot folytat Silbert és a DCG ügyében – tette hozzá.

Adam Cochran, a Cinneamhain Ventures kriptográfiai kockázatitőke-társaság egyik partnere úgy gondolja, hogy Silbert visszalépése a Grayscale és a SEC közötti megállapodás része volt – írja a cointelegraph.com.

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF vezető elemzője szerint Silbert lemondásán kívül a módosított S-3 bejelentés legfigyelemreméltóbb eleme az volt, hogy a Grayscale „végre megadta magát” a készpénzteremtési modellnek.

Már azt is lehet tudni, ki veszi át Silbert helyét, ugyanis a cég bejelentette, hogy a DCG pénzügyi igazgatója, Mark Shifke fogja Silbertet követni a Grayscale igazgatótanácsának elnöki posztján.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.