Egy titokzatos bitcoin tálca aktiválódott 14 év után

A bitcoin tárca egy olyan bányászhoz tartozik, aki 50 BTC-t szerzett bányászati jutalomként 2010 júliusában, amikor a BTC értéke mindössze 0,05 dollár volt.

Egy 14 éve inaktív, a Satoshi-korszakból származó bitcoin tárca 50 BTC-t küldött a Binance kriptotőzsdére, jelezve a korai BTC tulajdonosok érdeklődését a jelenlegi piaci helyzet iránt -írja a Cointelegraph.

Korai bitcoin bányászati időszak

A nemrég aktiválódott bitcoin tárca egy olyan bányászhoz tartozik, aki 50 BTC-t szerzett bányászati jutalomként 2010 júliusában. Ekkor a BTC értéke mindössze 0,05 dollár volt. Ez az időszak a bitcoin korai napjai közé tartozik, amikor a bányászati jutalom egy blokkért 50 BTC volt. Jelenleg a blokk jutalom mindössze 3,125 BTC, ami jelentős csökkenést mutat.

Hatalmas nyereség

A bányász, aki 2010-ben 50 BTC-t szerzett, akkor mindössze 25 dollár értékű bitcoin birtokosa volt. Ma, amikor a BTC értéke 61,000 dollár körül mozog, ez a 50 BTC több mint 3 millió dollárt ér. A tranzakció története szerint a bányász sikeresen bányászott egy blokkot, ami ma már rendkívül ritka teljesítmény a megnövekedett bányászati nehézség miatt.

bitcoin
Satoshi éra bitcoin tálca előzménye. Forrás: LookonChain
Piaci jelentőség

A kriptovaluták központosított tőzsdékre történő áthelyezése gyakran negatív jelzésként értelmezhető, mivel sok esetben az eszközök eladásához kapcsolódik. Az elmúlt év során több inaktív bitcoin tárca is felébredt, különösen a Satoshi-korszakból származók, és vagy új tárcákba helyezték át BTC-jüket, vagy eladták azokat a tőzsdéken.

A bányászat fejlődése

Satoshi Nakamoto, a Bitcoin álneves alkotója, eredetileg úgy tervezte, hogy bárki bányászhat BTC-t otthoni számítógépén. Ahogy a BTC ára növekedett és a halving-ok (jutalom felezés ciklusok) során jelentős nyereséget biztosított, a BTC bányászat nyereséges ipari méretű műveletekké nőtte ki magát. Számos vállalat létesített modern bányászati gépeket, hogy maximalizálják a bitcoin bányászatot, és többen nyilvánosságra is léptek.

A bányászati verseny

A Bitcoin bányászat versenye jelentősen megnövelte a bányászati nehézséget, így még a több ezer dollár értékű bányászati gépek sem garantálják önállóan egy blokk sikeres bányászását. A verseny fokozódása arra késztette a bányászokat, hogy folyamatosan fejlesszék berendezéseiket és stratégiáikat, hogy lépést tudjanak tartani a növekvő nehézségekkel.

Szerinted lesznek még olyan régi bányászok, akik eladják a BTC-jüke? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: