Egyértelmű az ETF kérdés kimenetele

A SEC korábbi elnöke, Jay Clayton szerint nem kétséges, hogy a SEC jóváhagyja a Bitcoin ETF-et.

A cointelegraph.com beszámolója szerint január 8-án özönlöttek a SEC-hez a jövőbeli spot Bitcoin ETF-kibocsátók módosított S-1 és S-3 bejelentései, illetve a kérvényezők nyilvánosságra hozták a termékeikre felszámítani kívánt díjakat is.

James Seyffart, a Bloomberg ETF elemzője szerint a módosított beadványok beáramlása annak a jele, hogy a szabályozó „gyorsítja az eseményeket” ezen a héten.

Január 9-én az X-nek (korábban Twitternek) írt bejegyzésében Seyffart hozzátette, hogy a befektetők a következő napokban további módosításokra számíthatnak az S-1 és S-3 bejelentéseket illetően, ugyanis várhatóan a SEC további megjegyzéseket fűz ezekhez.

Tíz éven keresztül visszautasította

A SEC korábbi elnöke, Jay Clayton a CNBC-nek adott január 8-i interjújában elmondta, hogy mára már előre eldöntött dolog, hogy a SEC jóváhagyja az első spot Bitcoin ETF-et.

„Úgy gondolom, hogy a jóváhagyás elkerülhetetlen. Nem kérdés a döntés kimenetele.”

Az elmúlt tíz évben a SEC minden spot Bitcoin ETF kérelmet elutasított a potenciális piaci manipuláció és csalás miatti aggodalmakra hivatkozva. Clayton azonban most egyetért azzal, hogy az ETF jóváhagyása „küszöbön áll”, megjegyezve, hogy

a Bitcoin piaci dinamikája drasztikusan javult az elmúlt öt évben.

Hozzátette, hogy mindeddig nem volt megfelelő szintű az infrastruktúra ahhoz, hogy az jó legyen a hagyományos pénzügyi piaci szereplők számára is. Clayton dicsérte a blokklánc technológia fejlesztését is, amiért képes tokenizálni és kereskedni valós eszközökkel.

„Ez egy nagy lépés, nem csak a Bitcoin, hanem általában a pénzügyek számára is. Ez jelentős változás a pénzügyekben, nem csak a „kriptográfiai térben.”

Szerinted igaza van? Discord szerverünket hetek óta lázban tartja a kérdés.