Módosították az Ethereum ETF tervezetet

Az ARK Invest és a 21Shares társaságok kivették a staking tervet a frissített Ethereum ETF javaslatukból, ami valószínűleg a SEC visszajelzéseinek következménye lehet.

Staking terv módosítása

Az ARK Invest és a 21Shares közös spot Ethereum ETF javaslatuk frissítése során eltávolították a staking, vagyis a letétbe helyezési tervüket. Eredetileg a terv szerint a 21Shares egy harmadik fél szolgáltatásait használva helyezte volna letétbe egy részét a befektetési alap vagyonának, amelyért cserébe ETH jutalmat vártak. A változtatás arra utal, hogy az ETF javaslatot finomították, esetleg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) észrevételeinek megfelelően – írja a cointelegraph.com.

Válasz a szabályozói kihívásokra

Az ETF frissítése jelentős lépés lehet az ARK és a 21Shares részéről, hogy megfeleljenek az SEC által támasztott követelményeknek. Ez a módosítás stratégiai lépés is lehet, hogy korlátozzák azokat az információkat, amelyek alapján az SEC elutasíthatja a javaslatot.

A piaci és szabályozói környezet

A spot Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatos döntéseket a SEC többször elhalasztotta. Ez az Ethereumra vonatkozó javaslatok esetében is megtörtént. Az ARK és a 21Shares javaslatának elfogadása jelentős hatással lenne az Ether közvetlen piaci expozíciójára, és a Cboe BZX Exchange-en történő kereskedésre kerülne, ha jóváhagyásra kerülne.

Jövőbeli kilátások

A bitcoinhoz hasonló helyzetben az Ethereum ETF-ek jóváhagyásának reménye az utóbbi hónapokban csökkent. Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője szerint május végére az Ethereum ETF jóváhagyásának esélye jelentősen, 70%-ról 25%-ra csökkent.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.