Eminem átveszi Matt Damontól a Crypto.com köpenyét

Az amerikai rapper, Marshall Mathers, ismertebb nevén Eminem, a Crypto.com kriptovaluta-tőzsde egyik legújabb híressége lett.

Egy április 26-i X bejegyzésében Eminem közzétett egy hirdetést, amelyen egy bokszedzésmontázsát mutattak be kripto-elemekkel. Beleértve a proof of work-ot és a Crypto.com hírhedt szlogenjét:

„A szerencse a bátraknak kedvez.”

Több híresség is reklámozott már tőzsdét

Matt Damon színész 2021 októberi hirdetése óta a rapper volt az egyik első olyan híresség, aki hirdetett kriptovaluta-tőzsdét. Nem világos, hogy milyen feltételek mellett vált Eminem a Crypto.com legújabb hangjává. A rapper a Bored Ape Yacht Club tagja volt, és  2021-ben 462 000 dollárért  vásárolt egy nonfungible tokent (NFT) – írja a cointelegraph.com.

Matt Damon mellett már több történelmi személy is hirdetett tőzsdéket, köztük a Wright fivérek és Sir Edmund Hillary. Abban az időben a tőzsde az egyik leggyorsabban növekvő cég volt a kriptográfiai területen, számos szponzori ügyletet bonyolított le, beleértve a Los Angeles-i Staples Center átnevezését Crypto.com Arénára, amely Eminem videójának háttere.

Néhányan már megbánták az ilyen reklámot

Sok hollywoodi híresség és sportsztár jelent meg kriptovállalatok nagy horderejű hirdetéseiben, hogy később újraértékeljék szerepüket. Több mint egy évvel a hirdetés után Damon azt mondta, hogy csak azért tette, hogy pénzt gyűjtsön a Water.org számára, a tiszta víz kezdeményezésére. Larry David humorista 2022-ben a mára csődbe ment FTX kriptotőzsde  Super Bowl-reklámjában jelent meg. Később azt mondta, hogy „idióta” volt ehhez.

Eminem kripto hirdetését vegyesen fogadták a közösségi médiában. Sok felhasználó készített paródiákat a rapper dalszövegeiről, hogy jobban illeszkedjen a kriptográfiai térbe – pl.: „Az igazi Satoshi felállna?” – míg mások megkérdőjelezték, vajon az ő szponzorálása másképp alakul-e, mint Damoné. A Crypto.com natív tokenjének, a Cronosnak az árát látszólag nem érintette a hirdetés.

Érdekelnek a kriptohírek? Szeretnél megismerkedni olyan emberekkel, akiknek szintén kedvencük a kripto? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!